Predlog zaključka će biti upućen Vladi Srbije na usvajanje

Ministarstvo odbrane predložilo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja

U fokusuVesti

15.7.2022 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ministarstvo odbrane predložilo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja Ministarstvo odbrane predložilo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović je u petak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike dogovorio da se sprovede zamena potraživanja državnih poverilaca... Ministarstvo odbrane predložilo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović je u petak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike dogovorio da se sprovede zamena potraživanja državnih poverilaca „Zastava oružja“ u stalni kapital, odnosno za njihov udeo u vlasništvu tog kragujevačkog preduzeća.

Predlog tog zaključka će biti upućen Vladi Srbije na usvajanje, dok će biti nastavljeno interresorno usaglašavanje za preduzeće „Milan Blagojević“ iz Lučana.

Na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u poslovanju susreću fabrike  odbrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da domaće fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave rad na razvojnim projektima sa vojnim institutima.

Zamena potraživanja državnih poverilaca za udeo u kapitalu ranije je urađena za fabrike „Prva iskra-namenska proizvodnja“ iz Bariča, „Prvi partizan“ iz Užica i „Prva petoletka-Namenska“ iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona, ističe se u saopštenju.

  • Dragana

    15.7.2022 #1 Author

    Sve te fabrike su mogle lepo da rade da ih nisu namerno unistili

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.7.2022 #3 Author

    I verovatno ce biti usvojen…

    Odgovori

  • MARA

    16.7.2022 #4 Author

    I naravno biće usvojeno..

    Odgovori

  • Moon

    17.7.2022 #5 Author

    Zar ima jos fabrika u Srbiji? Kako im je to promaklo? I to treba u trzni centar preurediti

    Odgovori

    • VILENJAK

      17.7.2022 #6 Author

      Apsolutno se slažem. Tržni centri budućnost Srbije! 🙄

      Odgovori

  • Milovan94

    17.7.2022 #7 Author

    Tako će i biti. To je sigurno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...