Do decembra povećanje proizvodnje od 0,4 miliona barela mesečno

Ministri OPEC+ se složili da povećaju isporuku nafte

BerzaNovacSvetVesti

18.7.2021 15:45 Autor: Marko Miladinović 0

Ministri OPEC+ se složili da povećaju isporuku nafte Ministri OPEC+ se složili da povećaju isporuku nafte
Ministri grupe država proizvođača sirove nafte OPEC+ složili su se ipak da povećaju isporuku nafte od avgusta kako bi snizili cene koje su dostigle... Ministri OPEC+ se složili da povećaju isporuku nafte

Ministri grupe država proizvođača sirove nafte OPEC+ složili su se ipak da povećaju isporuku nafte od avgusta kako bi snizili cene koje su dostigle najviši nivo u poslednje dve i po godine.

Grupa, koju sačinjavaju arapski proizvođači i Rusija, dogovorila je da od maja 2022. godine krenu nova izdvajanja za prevazilaženje razlika između Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koje su do sada pretile ostvarenju plana, preneo je Reuters.

OPEC+ je prošle godine smanjio proizvodnju za rekordnih 10 miliona barela dnevno zbog pada potražnje nafte i pada cena usled pandemije korona virusa. Potom je postepeno povećavao količine, pa je smanjenje na kraju iznosilo oko 5,8 miliona barela na dan.

Od avgusta do decembra 2021. godine grupa država proizvođača će povećavati ponudu za dodatna 0,4 miliona barela na dan mesečno, navodi se u saopštenju OPEC+.

Grupa se složila da produži sporazum do kraja 2022. godine. umesto prethodno planiranog aprila 2022. godine, kako bi se ostavilo više prostora u slučaju da globalni oporavak stane zbog novih verzija korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...