građani ne treba da brinu

Ministri poljoprivrede iz regiona saglasni za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

9.3.2022 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Ministri poljoprivrede iz regiona saglasni za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom Ministri poljoprivrede iz regiona saglasni za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom
Ministri poljoprivrede Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Kosova*, Republike Srpske i Srbije su danas razgovarali o posledicama rata  u Ukrajini na agrarni sektor u regionu i održavanju... Ministri poljoprivrede iz regiona saglasni za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom

Ministri poljoprivrede Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Kosova*, Republike Srpske i Srbije su danas razgovarali o posledicama rata  u Ukrajini na agrarni sektor u regionu i održavanju stabilnog snabdevanja hranom.

Ministarstvo poljoprivrede Severne Makedonije je kao domaćin tog online sastanka, saopštilo da se „razgovaralo o razvoju situacije u ratu u Ukrajini i potencijalnim uticajima aktuelne geopolitike na poljoprivredni sektor zemalja u regionu, stanju sa održavanjem tržišta i snabdevanju hranom“.

Ministri su na sastanku istakli da imaju otvorenu saradnju i da se zalažu za održavanje stabilnosti snadbevanja hranom u regionu.

Ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski je preneo da je „zajednički zaključak da građani ne treba da budu zabrinuti“.

Istaknuto je da regionalna saradnja treba da se nastavi i da se vlade uzdrže od uvođenja jednostranih mera bilo kakve vrste.

„Ministri regiona su pozdravili inicijativu i saglasili se da saradnja među zemljama regiona treba da bude efikasna i funkcionalna, a građani svih država Zapadnog Balkana da budu staloženi, jer zajedno radimo da održimo stabilno snadbevanje hranom“, istakao je Nikolovski.

  • ZVE84

    9.3.2022 #1 Author

    Ne treba da brinemo, ali brinemo….

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2022 #2 Author

    Jos i nase komsije da se ne dogovore onda smo tek u problemu,a zavisimo u mnogo cemu jedni od drugih…

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.3.2022 #3 Author

    Mozda ova kriza i donese nesto dobro. Konacno radimo svi zajedno

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.3.2022 #4 Author

    Mozda ova kriza i donese nesto dobro evo konacno radimo svi zajedno

    Odgovori

  • Dragana

    10.3.2022 #5 Author

    Dogovor kucu gradi.

    Odgovori

  • SANJA

    10.3.2022 #6 Author

    Videcemo do kakve ce krize tek da dodje

    Odgovori

  • Milisavka

    13.3.2022 #7 Author

    Ma svega ima za izvoz, bez brige

    Odgovori

  • SABRINA

    5.8.2023 #8 Author

    Hrane ima ali po kojim cenama?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...