MIŠLENOVE ZVEZDICE NEDOSTIŽNE ZA SRPSKE RESTORANE OVE GODINE Epidemija odložila selekciju najprestižnijeg kulinarskog priznanja

BiznisLifestyleSrbijaTurizamVestiZanimljivosti

27.11.2020 08:01 Autor: Marija Jovanović 0

MIŠLENOVE ZVEZDICE NEDOSTIŽNE ZA SRPSKE RESTORANE OVE GODINE Epidemija odložila selekciju najprestižnijeg kulinarskog priznanja MIŠLENOVE ZVEZDICE NEDOSTIŽNE ZA SRPSKE RESTORANE OVE GODINE Epidemija odložila selekciju najprestižnijeg kulinarskog priznanja
Zbog loše epidemiološke situacije u celom svetu, vodič Mišlena (Michelin Guide) ipak će odložiti neke od svojih aktivnosti, među kojima je i selekcija za... MIŠLENOVE ZVEZDICE NEDOSTIŽNE ZA SRPSKE RESTORANE OVE GODINE Epidemija odložila selekciju najprestižnijeg kulinarskog priznanja

Zbog loše epidemiološke situacije u celom svetu, vodič Mišlena (Michelin Guide) ipak će odložiti neke od svojih aktivnosti, među kojima je i selekcija za sledeću godinu, pa će neki od srpskih restorana, za sada, ostati uskraćen za Mišlenovu zvezdicu.

Pogoršanje trenutne zdravstvene krize, koja se poslednjih nedelja znatno ubrzala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazove bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što je uticalo i na aktivnosti inspektora Mišlenovog vodiča. Iz tog razloga Mišlen odlaže i beogradsku selekciju restorana.

Foto: Pixabay.com

„Zbog pandemije Covid-19, objavljivanje Mišlenovog vodiča za Srbiju, koje je ranije bilo planirano za 11 decembar, biće odloženo„, rekao je međunarodni direktor vodiča Mišlena Gvendal Pulenek.

 „Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije i interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo pratiti situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu“, navodi se u saopštenju Mišlena.

Detaljnije o dodeli Mišlenovih zvezdica možete pročitati u ovom tekstu.

Foto: Pixabay.com

Otkrivanje restorana po izboru Mišlena nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD – u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji, kao i u Evropi  – u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazvana pandemijom takođe je uticala i na aktivnosti u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Ipak, Mišlenov vodič ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji. Uz poštovanje tradicionalnog pristupa i profesionalizma, anonimni i nezavisni inspektori vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu, kako bi, kada se za to stvore uslovi, srpsku kulinarsku scenu uspešno predstavili na svetskoj pozornici.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...