MLEKO I MLEČNI PROIZVODI IZ SRBIJE PRVI PUT NA KINESKOM TRŽIŠTU Dve domaće mlekare dobile sertifikate za izvoz

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

14.8.2020 10:43 Autor: Ljiljana Begović 2

MLEKO I MLEČNI PROIZVODI IZ SRBIJE PRVI PUT NA KINESKOM TRŽIŠTU Dve domaće mlekare dobile sertifikate za izvoz MLEKO I MLEČNI PROIZVODI IZ SRBIJE PRVI PUT NA KINESKOM TRŽIŠTU Dve domaće mlekare dobile sertifikate za izvoz
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su „Mlekoprodukt“ iz Zrenjanina i „Mlekara Ub“ dobile sertifikate za izvoz mleka u Kinu, odnosno da će... MLEKO I MLEČNI PROIZVODI IZ SRBIJE PRVI PUT NA KINESKOM TRŽIŠTU Dve domaće mlekare dobile sertifikate za izvoz

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su „Mlekoprodukt“ iz Zrenjanina i „Mlekara Ub“ dobile sertifikate za izvoz mleka u Kinu, odnosno da će kontejnerskim saobraćajem isporučivati mlečne proizvode i mleko za bebe u tu zemlju.

Nedimović je naglasio da je to prvi put da se mlečni proizvodi izvoze u Kinu.

Kako je naveo, Srbija, za razliku od nekih drugih zemalja u okruženju, nema probleme u sektoru mlekarstva i dodao da najviše izvozimo u BiH, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i na Kosovo.

Govoreći o voćarstvu, ministar je rekao da je trenutno povoljna situacija na tržištu, posebno za proizvoiđače koji su konkurentni i da je proces voćarske, ali i povrtarske proizvodnje, intenziviran poslednjih godina, piše Tanjug, pozavjući se na Politiku.

Foto: Pixabay.com

Prema njegovim rečima, postoji interesovanje jedne nemačke pokrajine za uvoz voća iz Srbije i delegacija te pokrajine u oktobru bi trebalo da poseti našu zemlju.

 • zorica s.

  14.8.2020 #1 Author

  Trziste buducnosti za sve zemlje u razvoju.

  Odgovori

 • Lazar

  2.10.2020 #2 Author

  Da vidiš sta je srpsko mleko, treba svuda da se izvozi ne samo u Kinu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...