MOBILNI OPERATORI U SRBIJI ISPUNILI EVROPSKE STANDARDE Najbolji ukupni rezultat ostvario Telekom

AnalizaHi-techLifestyleSrbijaU fokusuVesti

21.11.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

MOBILNI OPERATORI U SRBIJI ISPUNILI EVROPSKE STANDARDE Najbolji ukupni rezultat ostvario Telekom MOBILNI OPERATORI U SRBIJI ISPUNILI EVROPSKE STANDARDE Najbolji ukupni rezultat ostvario Telekom
Korisnici usluga operatora mobilnih mreža u Srbiji mogu da budu zadovoljni, jer su ispunjeni evropski standardi elektronskih komunikacija i dostignut visok stepen razvoja i... MOBILNI OPERATORI U SRBIJI ISPUNILI EVROPSKE STANDARDE Najbolji ukupni rezultat ostvario Telekom

Korisnici usluga operatora mobilnih mreža u Srbiji mogu da budu zadovoljni, jer su ispunjeni evropski standardi elektronskih komunikacija i dostignut visok stepen razvoja i unapređenje digitalnih servisa, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Povodom rezultata uporedne analize parametara kvaliteta u mobilnim mrežama koje je objavila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), ona je istakla da je takvim rezultatima doprineo rad te agencije, ali i Vlada Srbije i resorno ministarstvo koji su svojim aktivnostima omogućili nesmetani razvoj tržišta.

„Uvereni smo i da će program podsticaja u ulaganje u razvoj mreže, koji je počeo ove godine pokretanjem Projekta zajedničke izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima u Srbiji, značajno doprineti unapređenju kvaliteta i obima servisa operatora i daljem razvoju digitalnog društva“, zaključila je Matićeva, a prenosi u saopštenju Ministarstvo.

Analizom koju je RATEL sproveo četvrtu godinu za redom, uporednim testiranjem kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika, merenjem parametara kvaliteta govorne usluge i usluga prenosa podataka, obuhvaćeno je 50 gradova i 10.000 kilometara puteva u Srbiji.

Kako je ranije saopštio RATEL, merenje kvaliteta usluga mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji je pokazalo da je Telekom Srbija ostvario najbolji ukupni rezultat ove godine, zahvaljujući značajnom unapređenju kvaliteta svih usluga u svim kategorijama.

Sledi Telenor, koji je unapredio prošlogodišnje performanse implementacijom VoLTE usluge (prenos govora pomoću 4G, Voice over LTE) pre početka ovogodišnje kampanje.

Vip mobajl je zabeležio pad parametara kvaliteta zbog problema sa funkcionisanjem DNS (Domain Name System) servera, saopštio je RATEL.

RATEL je u periodu od septembra do novembra 2020. godine sproveo uporedna merenja i analizu parametara kvaliteta usluga mobilnih komunikacionih mreža (Benćmark mobilnih mreža) kod sva tri mobilna mrežna operatora u Srbiji.

  • Irina

    21.11.2020 #1 Author

    Dobre vesti za nase mobilne operatere

    Odgovori

  • Goca Bg

    21.11.2020 #2 Author

    Jos samo da ispune medjunarodne standarde operateri i zaposleni…

    Odgovori

  • Tina

    21.11.2020 #3 Author

    Neka se javi ko ovo razume

    Odgovori

  • BIJUTI27

    7.10.2022 #4 Author

    Najveće lopurde, vala.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...