sedam godina švercovali kinesku robu

Modni brend C&A odlazi iz Srbije, oštetili budžet za šest miliona evra

SrbijaVesti

6.7.2022 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Modni brend C&A odlazi iz Srbije, oštetili budžet za šest miliona evra Modni brend C&A odlazi iz Srbije, oštetili budžet za šest miliona evra
Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da ode iz Srbije, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam... Modni brend C&A odlazi iz Srbije, oštetili budžet za šest miliona evra

Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da ode iz Srbije, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra.

Kako je navedeno, više sagovornika potvrdilo je kako je menadžment, na sastanku u ponedeljak, obavestio oko 130 radnika da je pitanje dana kada bi firma mogla da se zatvori, prenosi Beta pozivajući se na Blic Biznis.

Dalje se navodi da iza cele priče stoje mahinacije ovog modnog lanca koji je u Srbiju došao 2012. godine i koji je sada zbog nelegalnog poslovanja i višemilionskog carinskog prekršaja „sateran uza zid“.

Protiv kompanije C&A, postupak je pokrenula Uprava carina, koja je u leto 2021. godine otkrila malverzacije u vezi sa uvozom robe koja nije njihov brend. Navodi se i da se radi se o švercovanju robe još od 2014. godine.

„Skoro sedam godina ova kompanija je sa austrijskim špediterom Quehenberger radila protiv zakona. Zajedno su omogućili da se ozvaniči švercovana kineska roba kao njihova, tako što su udarali pečat koji je trebalo da bude dokaz originalnosti. Špediter je čak posle pokretanja postupka Uprave Carina promenio ime, a kako bi sačuvao reputaciju i mogao dalje da radi u Srbiji“, rekao je izvor i napomenuo da u ovom prekršaju nije učestvovao niti jedan radnik Uprave carina, prenela je Beta.

Kompanija C&A posluju u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima.

 • COCO

  6.7.2022 #1 Author

  Nije valjda?!

  Odgovori

 • SRDJAN

  6.7.2022 #2 Author

  Cak 7 godina bilo potrebno nasima da otkriju ovu prevaru. E bas smo napredni.

  Odgovori

 • TATJANA

  6.7.2022 #3 Author

  Nemoguce

  Odgovori

 • Dunja5

  6.7.2022 #4 Author

  Strašno, treba proveravati poslovanje stranih brendova detaljnije.

  Odgovori

 • VERA

  7.7.2022 #5 Author

  Sada su nekome upali za oko.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...