ukoliko se štedi struja moguće je završiti sve infrastrukturne projekte

Momirović: Fruškogorski koridor jedan od ključnih projekata za Srbiju

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

4.10.2022 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Momirović: Fruškogorski koridor jedan od ključnih projekata za Srbiju Momirović: Fruškogorski koridor jedan od ključnih projekata za Srbiju
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je u utorak, prilikom obilaska gradilišta Fruškogorskog koridora, da je to jedan od ključnih projekata... Momirović: Fruškogorski koridor jedan od ključnih projekata za Srbiju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je u utorak, prilikom obilaska gradilišta Fruškogorskog koridora, da je to jedan od ključnih projekata za Srbiju u čijem sklopu je i izgradnja budućeg najvećeg tunela u Srbiji.

„Ponosan sam što u uslovima energetske krize, uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi, ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih investicija, a trenutno gradimo 10 auto-puteva, od kojih je jedan i Fruškogorski koridor“, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo.

On je naglasio da će se, ukoliko se svi orijentišu ka održivoj potrošnji energenata i ako se bude štedela struja, uspešno realizovati svi započeti projekati infrastrukture.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić podsetio je da se radovi izvode na dva ključna objekta na ovom projektu, a to su most preko Dunava u dužini većoj od 1.650 metara i na tunelu Iriški venac, čija će dužina iznositi više od 3,5 kilometara.

Fruškogorski koridor od 48 kilometara, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac.

Trasa koridora je podeljena na četiri deonice: deonica 1 (Žeželjev most – petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo – početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja „Kać“ – petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume – petlja za E-70).

KORIDORI SRBIJE DOO BEOGRAD

KRALJA PETRA 21, 11000 Beograd (Stari Grad) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
7.339.875,71 (2021)
Broj zaposlenih:
167 (2021)
 • TATJANA

  5.10.2022 #1 Author

  Od velikog značaja je za sve nas

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.10.2022 #2 Author

  Lepo receno-ako se stedi struja…

  Odgovori

 • Jovana24

  7.10.2022 #3 Author

  Toliko prostora, a busimo nacionalni park.. Vec smo u tunelu odavno, duzem od tog njegovog. A narocito sto nam se taj zove ministar gradjevinarstva.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.