MONTENEGRO AIRLINES U GUBITKU I U PROŠLOJ GODINI Minus od oko 8 miliona evra

RegionVesti

18.4.2020 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MONTENEGRO AIRLINES U GUBITKU I U PROŠLOJ GODINI Minus od oko 8 miliona evra MONTENEGRO AIRLINES U GUBITKU I U PROŠLOJ GODINI Minus od oko 8 miliona evra
Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) je 2019. godinu završio sa minusom od oko 8 miliona evra što je četiri puta više nego u... MONTENEGRO AIRLINES U GUBITKU I U PROŠLOJ GODINI Minus od oko 8 miliona evra

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) je 2019. godinu završio sa minusom od oko 8 miliona evra što je četiri puta više nego u 2018. godini.

Prošle godine su, prema zvaničnim podacima, iz budžeta dobili 5,5 miliona evra državne pomoći, piše podogrički „Dan“.

Akumulirani gubitak kompanije na kraju 2019. godine dostigao je 97,8 miliona evra, dok je kapital društva u minisu 59,45 miliona evra. Oba parametra su uvećana za iznos neto gubitka u 2019. godini od skoro osam miliona evra.

Prihodi kompanije, u prošloj godini su iznosili 80,7 miliona evra, što je za 1,2 miliona evra više nego u 2018. godini. Rashodi kompanije, koju će država pokušati da spasi sa 155 miliona evra kroz Zakon o konsolidaciji Montenegro Airlinesa, prošle godine su uvećani za šest miliona evra i iznosili su 85,2 miliona evra.

MA je nedavno, prizemljio svoje avione nakon što je proglašena pandemija virusa korona i uvedene mere kojima je zabranjeno saobraćanje avionima za komercijalne letove. MA avionima dovozi crnogorske državljane iz inostranstva, koji su ostali zatočeni u drugim državama zbog restriktivnih mera izazvanih epidemijom virusa.

Tagovi
AVION GUBICI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...