MORATORIJUM NA KREDITE U BIH TRAŽILO 13,5 ODSTO KLIJENATA Uglavnom firme koje se bave ugostiteljstvom

RegionVesti

20.4.2020 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

MORATORIJUM NA KREDITE U BIH TRAŽILO 13,5 ODSTO KLIJENATA Uglavnom firme koje se bave ugostiteljstvom MORATORIJUM NA KREDITE U BIH TRAŽILO 13,5 ODSTO KLIJENATA Uglavnom firme koje se bave ugostiteljstvom
U Federaciji BiH /FBiH/ moratorijum na otplatu kredita do 17. aprila zatražilo je 13,5 odsto klijenata banaka, odnosno blizu 24 hiljade, od kojih su... MORATORIJUM NA KREDITE U BIH TRAŽILO 13,5 ODSTO KLIJENATA Uglavnom firme koje se bave ugostiteljstvom

U Federaciji BiH /FBiH/ moratorijum na otplatu kredita do 17. aprila zatražilo je 13,5 odsto klijenata banaka, odnosno blizu 24 hiljade, od kojih su 90 odsto fizička, a 10 odsto pravna lica, pokazuju podaci Agencije za bankarstvo FBiH.

Kako ističu u Agenciji, banke u FBiH do sada su odobrile više od 7 hiljada zahteva klijenta, a samoinicijativno su dale moratorijum na kredite za 11,5 hiljada klijenata, a u pitanju je iznos od oko dve milijarde KM, prenosi TV N1.

Kako se ističe, moratorijum na otplatu kredita uglavnom su tražile firme koje se bave ugostiteljstvom, hotelijerstvom i trgovinom, a kod fizičkih lica najčešće je reč o nenamenskim kreditima.

Klijentima se nudi mogućnost moratorijuma do šest meseci, a ako se pandemija produži, može se produžiti i rok. Kako je naglašeno, kod moratorijuma rata kredita ostaje ista, samo se produžuje rok otplate, a kamata ne sme povećavati, niti se smeju naplaćivati zatezne kamate.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...