ko više doprinosi energetskoj krizi?

Moskva odbacuje komentare SAD da koristi naftu i gas kao političko oružje

SvetVesti

8.10.2021 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Moskva odbacuje komentare SAD da koristi naftu i gas kao političko oružje Moskva odbacuje komentare SAD da koristi naftu i gas kao političko oružje
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je u petak izjavu visokog američkog zvaničnika da Rusija koristi naftu i gas kao političko oružje, ocenivši da su... Moskva odbacuje komentare SAD da koristi naftu i gas kao političko oružje

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je u petak izjavu visokog američkog zvaničnika da Rusija koristi naftu i gas kao političko oružje, ocenivši da su Sjedinjene Američke Države te koje pretnjom sankcijama doprinose poremećaju na evropskom energetskom tržištu.

DŽejk Saliven (Jake Sullivan), savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena (Jo Biden) za nacionalnu bezbednost, izjavio u četvrtak da „Rusija ima istoriju korišćenja energije kao sredstva prinude, kao političkog oružja“, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Reagujući na Salivenovu izjavu, Peskov je naglasio da se Moskva duboko ne slaže sa takvim komentarima.

„Uvereni smo da ta ocena nije tačna“, rekao je on na dnevnom brifingu za novinare.

Dodao je da su SAD te, koje pretnjama uvođenjem sankcija, doprinose neuravnotežosti evropskog energetskog tržišta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...