rukopis pesme "Hey Jude" na aukciji

Muzička istorija iz zaostavštine Džona Lenona u obliku NFT tokena

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

25.1.2022 19:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Muzička istorija iz zaostavštine Džona Lenona u obliku NFT tokena Muzička istorija iz zaostavštine Džona Lenona u obliku NFT tokena
Najstariji sin Džona Lenona (John Lennon) Džulijan (Julian Lennon) odlučio se da proda nekoliko „delova muzičke istorije“ iz svoje lične kolekcije. Međutim, on će... Muzička istorija iz zaostavštine Džona Lenona u obliku NFT tokena

Najstariji sin Džona Lenona (John Lennon) Džulijan (Julian Lennon) odlučio se da proda nekoliko „delova muzičke istorije“ iz svoje lične kolekcije. Međutim, on će zadržati same fizičke predmete, a svaki komad memorabilije biće prodat u digitalnom zapisu, odnosno kao nezamenljivi token (NFT).

Predmeti koji se prodaju na aukciji uključuju crni ogrtač koji je nosio njegov otac u filmu „Help!“ i rukom pisane beleške za čuvenu pesmu grupe The Beatles „Hey Jude“.

Takođe će biti uključeni i avganistanski kaput koji je nosio Džon Lenon u televizijskom filmu „Magical Mistery Tour“ i tri gitare marke gibson, koje je Džulijanu poklonio njegov otac, piše BBC.

Svaki NFT će biti ponuđen kao jedinstveni audio-vizuelni kolekcionarski predmet. Naime, zamišljeno je da uz sliku svakog predmeta bude dodat komentar – zvučno objašnjenje Džulijana Lenona.

Očekuje se da će NFT zapis pesme „Hey Jude“, iz pera Pola Makartnija (Paul McCartney), postići najvišu vrednost. Njegova početna cena je 30.000 dolara, a veruje se da će postići barem dvostruko više.

Deo prihoda od prodaje ovih NFT tokena ići će za dobrotvornu fondaciju „Belo pero“ Džulijana Lenona. Internet aukcija će biti održana 7. februara.

  • Zorica S.

    25.1.2022 #1 Author

    💜💜💜

    Odgovori

  • Dzebac

    26.1.2022 #2 Author

    ♥️

    Odgovori

  • Anna

    26.1.2022 #3 Author

    Verujem da će iznosi biti šestocifreni. Lenon još uvek ima ogroman broj obožavalaca koji su spremni da skupo plate za njegove lične predmete.

    Odgovori

  • VERA

    26.1.2022 #4 Author

    Lenon je vanvremenski, ovo je prilika da nove generacije upoznaju prelepu muziku Bitlsa.

    Odgovori

  • STEFAN

    26.1.2022 #5 Author

    Divno

    Odgovori

  • IRINA

    26.1.2022 #6 Author

    Lepo

    Odgovori

  • DASHA

    4.11.2023 #7 Author

    Lenon 💖

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...