ministar za poljoprivredu priznao grešku

Na jesen javna rasprava o Zakonu o vodama

SrbijaVesti

27.7.2021 12:16 Autor: Miljan Paunović 1

Na jesen javna rasprava o Zakonu o vodama Na jesen javna rasprava o Zakonu o vodama
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će na jesen početi široka javna rasprava o novom predlogu izmena Zakona o vodama, kao i da... Na jesen javna rasprava o Zakonu o vodama

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će na jesen početi široka javna rasprava o novom predlogu izmena Zakona o vodama, kao i da će moći svi da učestvuju u toj raspravi.

„Biće široka javna rasprava i svaki zarez ćemo dobro da odmerimo“, rekao je Nedimović za Tanjug, dodajući da će javna rasprava početi u septembru, oktobru ili novembru.

Ministar je rekao da pre ili kasnije moramo da donesemo izmene Zakona o vodama, jer ta materija mora na odgovarajući način da se reguliše. On je dodao da prihvata krivicu, jer javnost nije bila uključena u taj proces.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, foto: Tanjug

„Radi se o tome što javnost nije bila uključena u čitav ovaj proces, smatrali smo da se mali broj zakonskih odredbi menja suštinski u odnosu na celokupan zakon i on je otišao po hitnom postupku“, rekao je Nedimović.

Naglasio je da nikakva šteta nije nastala, da se zato ide ponovo u proceduru, kao i da je ljudski priznati grešku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle sedmice nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama i najavio da će taj akt biti vraćen skupštini na ponovno odlučivanje. Vučić je ranije izjavio da će novi propis potpisati ako je u skladu sa Ustavom, a da u suprotnom neće.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...