U opštini Raška sve veća potražnja za vikend kućama i pansionskim objektima

Na Kopaoniku počinje gradnja novih hotela i apartmana

BiznisNekretnineNovacSrbijaTurizamVesti

13.6.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Na Kopaoniku počinje gradnja novih hotela i apartmana Na Kopaoniku počinje gradnja novih hotela i apartmana
Opština Raška stavila je na javni uvid tri urbanistička projekta za izgradnju novih turističkih kapaciteta na Kopaoniku. Reč je o apartmanima, vikend kućama i... Na Kopaoniku počinje gradnja novih hotela i apartmana

Opština Raška stavila je na javni uvid tri urbanistička projekta za izgradnju novih turističkih kapaciteta na Kopaoniku. Reč je o apartmanima, vikend kućama i pansionskim objektima.

Najpre, u obuhvatu urbanističke turističke zone naselje Lisina-Čajetina-Treska, na površini od 2.863 metara kvadratnih u planu je gradnja apartmanskog turističkog kompleksa, piše Ekapija.

Objekat spratnosti Su+P+2+2P projektovan je kao dva identicna objekta koji su povezani u suterenu u kojem je planirana izgradnja dva restorana. Prizemni deo, prvi i drugi sprat, potkrovlje i visoko potkrovlje planirani su za izgradnju apartmana različitih kvadratura.

U okviru kompleksa biće obezbeđen i parking prostor za 49 vozila za potrebe apartmana i restorana. Investitor je firma Nemanja progres iz Zemuna, a autor projekta je Urbico iz Sjenice.

Drugi projekat odnosi se na gradnju vikend kuća u naselju Treska. U planu je gradnja devet kuća sa suterenom, prizemljem i potkrovljem i ukupno 28 apartmana. Investitor je Vladimir Petrović iz beogradske firme Chalet vrhovi Kopaonika, a urbanistički projekat uradila je firma Geo Raška.

Najzad, na četiri katastarske parcele na Kopaoniku u planu je gradnja pansionskog objekta, ali detalji još uvek nisu poznati.

Izmenama i dopunama plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok 4) omogućena je izgradnja novih turističkih kapaciteta, hotela visoke kategorije, apartmana i vikend kuća.

  • Realista

    13.6.2022 #1 Author

    Bas super, kao da ih vec nema dovoljno. Mora sve sto je lepo da se upropasti, nije dovoljno sto vec Zlatibor ne lici ni na sta. Ne znam ko su oni koji idu iz grada u „grad“ i one silne zgradurine, da sedi u stanu tokom godisnjeg odmora :/
    Ukratko – uzas!

    Odgovori

  • MARKO7

    13.6.2022 #2 Author

    Pa bitno je da se gradi..

    Odgovori

  • TATJANA

    13.6.2022 #3 Author

    Nek se gradi ali planski

    Odgovori

  • TINA

    13.6.2022 #4 Author

    Smatram da se kod ovakve izgradnje mora voditi racuna I o ocuvanju prirode, jer takva gradnja gubi svoju svrhu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.6.2022 #5 Author

    Gradi se po nenormalno visokim cenama,a licice na Zlatibor koji vise nije planina nego grad…

    Odgovori

  • NINICA

    14.6.2022 #6 Author

    Bitno je da se gradi al bez preterivanja

    Odgovori

  • FRUIT04

    19.6.2022 #7 Author

    Sve vise betona I sve manje suma I prorode. Nama ni ne trebaju planine izgleda

    Odgovori

  • BOBICA

    19.11.2023 #8 Author

    Velika šteta što se sve više i više uništava priroda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...