Prva članica EU koja od naredne srede uvodi drastične mere

Na Maltu mogu da uđu samo vakcinisani građani

EUVesti

10.7.2021 16:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na Maltu mogu da uđu samo vakcinisani građani Na Maltu mogu da uđu samo vakcinisani građani
Od naredne srede Malta neće dozvoljavati ljudima koji nisu u potpunosti vakcinisani da uđu na njenu teritoriju, rekao je u petak Kris Ferne (Chris... Na Maltu mogu da uđu samo vakcinisani građani

Od naredne srede Malta neće dozvoljavati ljudima koji nisu u potpunosti vakcinisani da uđu na njenu teritoriju, rekao je u petak Kris Ferne (Chris Fearne), ministar zdravlja Malte. Ovo će biti prva država u EU koja je uvela takvu zabranu.

Kako je saopštio Ferne, Malta će dozvoliti ulaz samo potpuno vakcinisanim osobama, odnosno na tlo ove zemlje neće moći da kroče oni koji nisu vakcinisani ili su primili samo jednu dozu.

„Bićemo prva zemlja EU koja je uvela ovu zabranu, ali želimo da zaštitimo naše društvo“, rekao je ministar zdravlja na konferenciji za novinare. Na Malti se novi broj slučajeva Covid – 19 udvostručio od ponedeljka.

Trenutno, turisti koji dolaze na ovo ostvro moraju da budu ili potpuno vakcinisani ili da imaju negativan nalaz PCR teksta.

Ministar Ferne je naglasio da su se nedavni slučajevi korona virusa na Malti pojavili među gostima koji su imali negativne testove pre ulaska u avion, a da nisu bili vakcinisani. Većina njih su mladi koji su boravili na popularnim kursevima engleskog jezika. Škole koje nude te kurseve biće od srede zatvorene.

Malta, kako je saopštio, ministar zdravlja ove zemlje „priznaje ubuduće samo poverljive sertifikate koje su izdale EU i Velika Britanija. Jedini izuzetak su nevakcinisana deca uzrasta od pet do 12 godina kojima će biti dozvoljen ulazak na Maltu sa negativnim PCR testom ili u pratnji potpuno vakcinisanih roditelja.

Ova ostrvska zemlja je vakcinisala svoju odraslu populaciju u 79 odsto slučajeva, a namera je da dostignu 85 odsto vakcinisanih građana. U junu je bilo dana kada na ostrvu nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom, ali je već u petak bilo 96 zaraženih.

Tagovi
VESTI
  • NINICA

    31.5.2022 #1 Author

    Smatram da su vakcine odavno prevaziđene …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...