Navedena transportna sredstva prodaju se grupno po početnoj ceni od 2,8 miliona dinara

Na prodaju 128 vozila JP Pošta Srbije

NovacSrbijaVesti

18.5.2022 13:48 Autor: Julijana Vincan 10

Na prodaju 128 vozila JP Pošta Srbije Na prodaju 128 vozila JP Pošta Srbije
Javno preduzeće Pošta Srbije oglasilo je prodaju 128 vozila putem javne licitacije koja je zakazana za 6. jun. Licitacija će, kako se navodi, biti... Na prodaju 128 vozila JP Pošta Srbije

Javno preduzeće Pošta Srbije oglasilo je prodaju 128 vozila putem javne licitacije koja je zakazana za 6. jun. Licitacija će, kako se navodi, biti održana na adresi Ugrinovačka 210b u Zemunu u 11 sati.

Na prodaju je oglašeno ukupno 128 vozila i prodaju se kao grupa, a kako je naglašeno, nije moguća pojedinačna kupovina. Detalji licitacije mogu se pogledati na sajtu JP Pošta Srbije.

Naglašeno je da se sva transportna sredstva navedena u oglasu prodaju kao grupa od 128 transportnih sredstava, i da se ne mogu kupovati pojedinačno.

„Transportna sredstva su u vlasništvu JP Pošta Srbije, nalaze se na različitim lokacijama širom zemlje i mogu da se razgledaju prema rasporedu navedenom u oglasu. Ponude se dostavljaju u zatvorenim kovertama na adresu RJ Regionalno poštansko-logistički centar Beograd, Ugrinovačka 210b, 11080 Beograd. Sa naznakom ‘ZA LICITACIJU, NE OTVARATI’. U obzir će biti uzeti samo ponude prispele zaključno sa 3. junom do 14 sati“, navedeno je na sajtu Pošte.

Ponuda mora da sadrži:

  • ako je ponuđač firma: ponuđeni iznos, naziv firme, PIB, adresu, kontakt telefon ovlašćenog lica, broj LK ovlašćenog lica, broj tekućeg računa za povraćaj depozita,
  • ako je ponuđač fizičko lice: ponuđeni iznos, adresu, kontakt telefon, broj LK, broj tekućeg računa za povraćaj depozita.

Početna cena za grupu vozila iznosi 2,8 miliona dinara. Pravo učešća, kako piše, imaju svi zainteresovani koji uplate depozit za ozbiljnost učešća na licitaciji.

Depozit 560.000 dinara

Depozit se uplaćuje u dinarima najkasnije do 3. juna na tekući račun broj 200-0028450103000-43, tako da bude vidljiv na stanju pre početka održavanja licitacije (6. juna), u iznosu od 20 odsto od početne cene grupe vozila za koju se licitira, što iznosi 560.000 dinara.

Zainteresovano lice za učešće na licitaciji, prilikom uplate depozita, u delu svrha uplate navodi „grupna licitacija“.

Depozit će biti vraćen učesniku licitacije uplatom na tekući račun učesnika licitacije, bilo da je grupa vozila izlicitirana ili ne. Depozit se vraća kupcu vozila tek nakon uplata i regulisanih poreskih obaveza za preko 40 odsto vozila iz grupe. Depozit se ne vraća jedino u slučaju da je pobednik licitacije odustane od kupovine“, istaknuto je na sajtu Pošte.

Otvaranje ponuda

Postupak otvaranja ponuda održaće se 6. juna sa početkom u 11 sati u prostorijama JP Pošta Srbije Beograd, Ugrinovačka 210b, Zemun.

„Prilikom postupka otvaranja ponuda, komisija otvara prispele ponude i objavljuje ponuđene iznose. Nije obavezno pristvovanje otvaranju ponuda. Prisutni učesnici mogu ponuditi i veću cenu od one u zatvorenoj ponudi. Korak licitacije je minimalno tri procenta od početne cene. Ukoliko bude više ponuda sa istim iznosom, pobediće ponuda koja je pre prispela“, objašnjavaju iz pomenutog preduzeća.

Tekući računi za uplatu vozila, organizacionih celina – vlasnika vozila mogu se videti u oglasu i ne moraju biti isti kao tekući račun za uplatu depozita, koji je jedinstven.

Dodaje se da se vozila kupuju u viđenom stanju, bez prava na reklamaciju, a fotografije vozila su isključivo informativnog karaktera i u druge svrhe se ne mogu koristiti.

Takođe, pojedinačne cene vozila, koje u zbiru iznose ukupan izlicitirani iznos, biće dosavljene pobedniku licitacije.

Plaćanje poreza

Obrazloženo je i da se na svako vozilo iz grupe plaća porez.

„Komisija koja sprovodi licitaciju će upoznati potencijalne kupce o tome za koja vozila se plaća porez na dodatnu vrednost (PDV), a za koja porez na prenos apsolutnih prava. Ukoliko vozila podležu plaćanju PDV, kupac uplaćuje izlicitirani iznos + PDV odmah pri uplati izlicitiranog vozila. Porez na prenos apsolutnih prava sa plaća nakon što isti odredi poreska uprava“, opisano je u tekstu JP Pošta Srbije.

Preuzimanje vozila vrši se po izvršenoj uplati u celosti (izlicitiran iznos + zakonom propisan iznos PDV).

  • VERA

    18.5.2022 #1 Author

    To jedino da kupi Wolt za dostavu hrane, sve zajedno.

    Odgovori

  • TATJANA

    18.5.2022 #3 Author

    Nacice se svakako zainteresovani

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.5.2022 #4 Author

    To je vec neko kaparisao…

    Odgovori

  • DJORDJE1

    19.5.2022 #5 Author

    Koliko će ovo biti dobro za pošte Srbije, videćemo.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    19.5.2022 #6 Author

    odlična prilika da neko obezbedi dobar vozni park za firmu šteta je što nije moguće kupiti manji broj vozila da više firmi moze da iskoristi ponudu

    Odgovori

  • Lelica

    19.5.2022 #7 Author

    Sigurno da nekom trebaju ta vozila.

    Odgovori

  • Milisavka

    23.5.2022 #8 Author

    Koliko će to biti dobro za njih, vreme će pokazati

    Odgovori

  • BOLEK

    14.8.2022 #9 Author

    Nacice se kupac za njih

    Odgovori

  • SLAVICA

    16.7.2023 #10 Author

    Svaka roba ima svog kupca 🙂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...