Kompanije iz Srbije u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije učestvovale prvi put

Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svežeg voća za pet miliona evra

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

13.10.2022 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svežeg voća za pet miliona evra Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svežeg voća za pet miliona evra
Srpski privrednici su na sajmu voća i povrća „Fruit attraction“ u Madridu dogovorili izvozne poslove, vredne više od pet miliona evra, saopštila je Privredna... Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svežeg voća za pet miliona evra

Srpski privrednici su na sajmu voća i povrća „Fruit attraction“ u Madridu dogovorili izvozne poslove, vredne više od pet miliona evra, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Najviše zainteresovanih poslovnih partnera za proizvode iz Srbije je iz Ujedinjenih Arapski Emirata, Saudijske Arabije, Egipta, Španije, Francuske, Indije. Kompanije iz Srbije u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije prvi put su učestvovale na ovoj prestižnoj svetskoj smotri.

Na Nacionalnom štandu Srbije od 6. do 8. oktobra predstavilo se 11 kompanija proizvođača i izvoznika voća Pollino Fruit, Apple World, Fruct Company, Ćirić Agro MĐŽ, Terra Optima, Frueko, Select Fruit, Delta Agrar, Agro Bel System, Vija Product i Forma BM.

„Fruit attraction“ jedan je od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu sa velikim kapacitetom da promoviše svetski izvoz, a važna je tačka susretanja i povezivanja profesionalaca u ovom sektoru. Ove godine na sajmu se predstavilo više od 1.800 izlagača iz 55 zemalja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...