Cena akcija je bila 570 dinara

Na vest o prodaji većinskog udela Gazprom Nefta u NIS-u, akcije porasle 3,3 odsto

BiznisInfrastrukturaNovacSrbijaVesti

12.4.2022 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Na vest o prodaji većinskog udela Gazprom Nefta u NIS-u, akcije porasle 3,3 odsto Na vest o prodaji većinskog udela Gazprom Nefta u NIS-u, akcije porasle 3,3 odsto
Akcije Naftne industrije Srbije (NIS) skočile su u utorak na Beogradskoj berzi 3,3 odsto nakon što su mediji preneli vest o zainteresovanosti azerbejdžanske državne... Na vest o prodaji većinskog udela Gazprom Nefta u NIS-u, akcije porasle 3,3 odsto

Akcije Naftne industrije Srbije (NIS) skočile su u utorak na Beogradskoj berzi 3,3 odsto nakon što su mediji preneli vest o zainteresovanosti azerbejdžanske državne naftne kompanije SOKAR za preuzimanje većinskog paketa akcija NIS-a od ruske kompanije Gazprom Neft, saopštila je brokerska kuća Momentum.

„Akcije NIS-a na Beogradskoj berzi skočile su 3,3 odsto na vest o zainteresovanosti SOKAR-a za kupovinu većinskog udela od Gazprom Nefta. Cena akcija je bila 570 dinara, što odgovara tržišnoj kapitalizaciji kompanije od 92,9 milijardi dinara ili oko 790 miliona evra“, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Dodaje se da Gazprom Neft 51 odsto akcija NIS-a prilikom privatizacije 2008. godine platio 400 miliona evra.

NIS A.D. NOVI SAD

Narodnog Fronta 12, 21000 Novi Sad , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.491.526.592,06 (2020)
Broj zaposlenih:
5.035 (2020)

Portal Demostat preneo je danas vest da je azerbejdžanska kompanija SOKAR zainteresovana da kupi većinski paket akcija NIS-a od ruske kompanije Gazprom Neft i da je u kontaktu sa Vladom Srbije i ruskom kompanijom, ali da oni to nisu potvrdili.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...