U Hrvatskoj već razmišljaju o narednoj sezoni

Nagradama pokušavaju da zadrže turističke radnike

BiznisEURegionTurizamVesti

20.9.2021 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nagradama pokušavaju da zadrže turističke radnike Nagradama pokušavaju da zadrže turističke radnike
Turističke kompanije u Hrvatskoj, podstaknute prethodnim iskustvom da je teško doći do kvalifikovanih radnika, već su počele planiranje resursa za sledeću godinu. Iz Valamara... Nagradama pokušavaju da zadrže turističke radnike

Turističke kompanije u Hrvatskoj, podstaknute prethodnim iskustvom da je teško doći do kvalifikovanih radnika, već su počele planiranje resursa za sledeću godinu. Iz Valamara saopštavaju da će nagraditi sve svoje zaposlene za izuzetno zahtevnu sezonu stimulacijama do 1.600 kuna.

Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 miliona kuna, tj. do 4.100 kuna po zaposlenom, kažu u kompaniji koja je već krenula s regrutovanjem radnika za 2022. godinu, prenosi Poslovni.hr.

“Kako bi se zadržali zaposleni u turizmu, u Valamaru je pokrenut program za celogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima kroz program zapošljavanja bi 400 najlojalnijih sezonaca u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno i osigurali posao u toku cele godine”, saopšteno je iz kompanije.

Valamar Riviera d.d.

Stancija Kaligari 1, 52440 Poreč – Parenzo, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
78.513.771,75 (2020)
Broj zaposlenih:
2.836 (2020)

U cilju razvoja turizma visokog kvaliteta biće nužno povećati i osigurati godišnja primanja i poboljšati uslove rada, navodi se. Već po završetku ove sezone Valamar opet pokreće niz inicijativa iz programa „Dobar posao u Valamaru“ te poziva sve zainteresovane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...