NAJATRAKTIVNIJI OGLASI ZA POSAO U POSLEDNJIH NEDELJU DANA Manji broj novootvorenih radnih mesta, programeri i dalje najtraženiji

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

2.12.2020 14:24 Autor: Julijana Vincan 1

NAJATRAKTIVNIJI OGLASI ZA POSAO U POSLEDNJIH NEDELJU DANA Manji broj novootvorenih radnih mesta, programeri i dalje najtraženiji NAJATRAKTIVNIJI OGLASI ZA POSAO U POSLEDNJIH NEDELJU DANA Manji broj novootvorenih radnih mesta, programeri i dalje najtraženiji
Najviše oglasa za posao otvoreno je za radnike iz IT industrije, a potom iz oblasti trgovine i mašinstva, pokazuju podaci koje sajt za zapošljavanje... NAJATRAKTIVNIJI OGLASI ZA POSAO U POSLEDNJIH NEDELJU DANA Manji broj novootvorenih radnih mesta, programeri i dalje najtraženiji

Najviše oglasa za posao otvoreno je za radnike iz IT industrije, a potom iz oblasti trgovine i mašinstva, pokazuju podaci koje sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud dostavlja portalu Biznis.rs.

Trenutno je postavljeno ukupno 2.092 oglasa za posao na tom sajtu, od čega je, u poslednjih sedam dana, do 2. decembra, objavljeno 587 novih oglasa. Ovo je najmanji broj oglasa za posao u poslednjih nekoliko nedelja oglašenih na Infostudu. Od svih otvorenih konkursa, samo 97 se odnosi na rad od kuće, od kojih je 17 istaknuto u poslednjih sedam dana.

Žena na poslu
Foto: Unsplash.com

Kao i prošle sedmice, i ove najveći izbor prilikom zapošljavanja imaju oni koji su u IT sektoru, i to 354 oglasa za posao. Posebnu pažnju privlači kompanija Iterro, koja traži DevOps poziciju za rad na daljinu, odnosno, od kuće.

Za one kojima je to nepoznanica, DevOps je skup praksi koji kombinuje razvoj softvera (engl. Software development – Dev) i informatičke operacije (engl. IT operations – Ops). Njegov cilj je da skrati životni ciklus razvoja sistema i omogući kontinuiranu isporuku visokokvalitetnog softvera.

Poslodavac iz Subotice u konkursu koji je ispisan na engleskom jeziku, osim niza ekspertiza i dve godine radnog iskustva, nije istakao neophodan nivo formalnog obrazovanja.

Kasirka
Foto: Pexels.com

Sledeći sektor u kojem ima najviše posla jeste trgovina – 305. Tako se u više gradova traže radnici, a kompanije Lidl i Aksa traže prodavce u više gradova u Srbiji. Interesantno kod Lidlovog oglasa jeste što je posebno istaknuto da se za radna mesta u Beogradu i Inđiji uplaćuje i privatno zdravstveno osiguranje u vrednosti od 1.000 evra na godišnjem nivou.

Poslodavac takođe ističe i da je svaki minut plaćen, kao i da radna nedelja traje pet dana. Za sve pozicije je poželjno radno iskustvo.

Oprema za industrijsku proizvodnju
Foto: Pixabay.com

Još jedna oblast koja ima veći broj konkursa za zapošljavanje jeste mašinstvo – 227. Iz tog sektora posebno je interesantan oglas MD projekt instituta iz Niša.

Naime, ta kompanija zapošljava više od 35 visokoobrazovanih stručnjaka različitih profila, ali je u oglasu naglašeno da je posao namenjen diplomiranim inženjerima mašinstva ili specijalistima strukovnim inženjerima mašinstva.

Naredni sektori u kojima ima najviše oglasa jesu elektrotehnika (193) i ekonomija (161). U ostalim oblastima traži se manje radnika u odnosu na navedene. To svakako ne znači da nećete naći odgovarajući posao, ukoliko ste istrajni. Srećno!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...