Predstavljen novi logo čuvenog festivala

Najavljen Oktoberfest – energetski i pandemijski “bezbrižan”

EUKulturaLifestyleVestiZanimljivosti

4.8.2022 19:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Najavljen Oktoberfest – energetski i pandemijski “bezbrižan” Najavljen Oktoberfest – energetski i pandemijski “bezbrižan”
Pred prvi festival na Minhenskoj Poljani posle tri godine, organizatori čuvenog Oktoberfesta su predstavili novi logo i naglasili da ne strahuju od otkazivanja i... Najavljen Oktoberfest – energetski i pandemijski “bezbrižan”

Pred prvi festival na Minhenskoj Poljani posle tri godine, organizatori čuvenog Oktoberfesta su predstavili novi logo i naglasili da ne strahuju od otkazivanja i kritika zbog utroška deficitarne energije.

Logo u obliku stilizovane pivske krigle zaštićen je, kako se ističe, ne u interesu profita, nego u interesu očuvanja festivala, rekao je šef organizacije i ekonomski savetnik Klemens Baumgertner (Clemens Baumgärtner).

Od sredine avgusta u online prodavnici pojaviće se tradicionalne bavarske kožne pantalone, takozvane lederhozne, jakne, rančevi, daske za serviranje i zimske kape, sve sa novom oznakom.

Cilj je, rekao je Baumgertner, „nežno razvijanje brenda“ i jasan signal onima koji to zloupotrebljavaju, da je tome “došao kraj”.

Najveći pivski festival na svetu biće održan od 17. septembra do 3. oktobra, bez pandemijskih mera.

Iz predostrožnosti, međutim, grad Minhen ugovorno prebacuje ekonomski rizik eventualnog otkazivanja na gostioničare, zabavljače i trgovce na pijaci. Ako festival ipak otpadne, trošak neće pokrivati grad i poreski obveznici.

Festival neće pogoršati ni energetsku krizu, dodao je Baumgertner. Naime, Oktoberfest u potrošnji struje i gasa u Minhenu učestvuje sa 0,6, odnosno 0,1 promila. „Niti će Oktobarfest u Minhenu ugasiti svetla, niti će bilo ko morati da se smrzava zbog Oktobarfesta,“rekao je Baumgartner.

  • GOCA BG

    5.8.2022 #1 Author

    Previse napumpanih vesti,verujem da ce ispostovati sve sto je obecano i da ce ljudi uzivati …

    Odgovori

  • MAJA

    5.8.2022 #2 Author

    Tresla se gora, rodio se muš

    Odgovori

  • Milovan94

    6.8.2022 #3 Author

    Ovakav festival obećava puno

    Odgovori

  • MARA

    7.8.2022 #4 Author

    Znaci nista od korone..

    Odgovori

  • ZVE84

    7.8.2022 #5 Author

    Po čemu se fest razlikuje od ostalih događaja?

    Odgovori

  • TATJANA

    7.8.2022 #6 Author

    Uobicajeno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...