NAJNIŽE PENZIJE U CG UVEĆANE ZA 13 ODSTO Retroaktivno isplaćivanje od januara

RegionVesti

24.7.2020 14:04 Autor: Julijana Vincan 0

NAJNIŽE PENZIJE U CG UVEĆANE ZA 13 ODSTO Retroaktivno isplaćivanje od januara NAJNIŽE PENZIJE U CG UVEĆANE ZA 13 ODSTO Retroaktivno isplaćivanje od januara
Crnogorski premijer Duško Marković najavio je povećanje najnižih penzija u toj zemlji od 13 procenta, uz retroaktivnu isplatu od 1. januara ove godine. Radi... NAJNIŽE PENZIJE U CG UVEĆANE ZA 13 ODSTO Retroaktivno isplaćivanje od januara

Crnogorski premijer Duško Marković najavio je povećanje najnižih penzija u toj zemlji od 13 procenta, uz retroaktivnu isplatu od 1. januara ove godine. Radi se o Trećem paketu mera ekonomskih podsticaja usled pandemije korona virusa.

Vlada će predložiti amandman na Zakon o izmenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim će se obezbediti korisnicima najniže penzije, da im se planirano povećanje od 13 odsto, retroaktivno isplati od 1. januara 2020. godine”, rekao je Mrković, predstavljajući Treći paket mera ekonomskih podsticaja.

Foto: Pixabay.com

Dodao je i da je, uvažavajući potrebe najranjivijih kategorija građana, predviđena i novčana pomoć od po 200 evra za korisnike materijalnog obezbeđenja porodica, kao i korisnike materijalnog obezbeđenja boraca, prenosi portal Bankar.me.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...