NAJVEĆA STOPA SMRTNOSTI U BELGIJI Kinezi dopunili broj umrlih u Vuhanu sa više od hiljadu osoba

IzdvajamoSvetVesti

17.4.2020 10:52 Autor: Julijana Vincan 0

NAJVEĆA STOPA SMRTNOSTI U BELGIJI Kinezi dopunili broj umrlih u Vuhanu sa više od hiljadu osoba NAJVEĆA STOPA SMRTNOSTI U BELGIJI Kinezi dopunili broj umrlih u Vuhanu sa više od hiljadu osoba
Do sada je registrovano više od 2,1 miliona slučajeva zaraze korona virusom širom sveta, a oporavilo se više od 550.000 ljudi. SAD imaju najviše... NAJVEĆA STOPA SMRTNOSTI U BELGIJI Kinezi dopunili broj umrlih u Vuhanu sa više od hiljadu osoba

Do sada je registrovano više od 2,1 miliona slučajeva zaraze korona virusom širom sveta, a oporavilo se više od 550.000 ljudi. SAD imaju najviše zaraženih i preminulih, ali je njihov predsednik SAD Donald Tramp najavio smanjenje ograničenja po pitanju korona virusa. U Belgiji je zabeležena najveća stopa smrtnosti, dok su kineski zvaničnici revidirali broj smrtnih slučajeva u Vuhanu, što je povećalo ukupan broj za 1.290.

Bolest Covid-19 do sada je u svetu imalo 2.184.704 osoba, dok je preminulo skoro 147.000 ljudi. Prema podacima statističkog portala „Worldometers“, u kritičnom stanju je četiri odsto obolelih, odnosno 56.601 osoba, a sve je više i ljudi koji su se oporavili – 553.227.

Foto: Tanjug/AP

Najviše zaraženih je u SAD – 678.210, gde je i najveći broj preminulih – 34.641, a zatim slede Španija, Italija, Francuska i Nemačka. U Evropi najviše obolelih je u Španiji – 184.948, dok je najveći broj preminulih u Italiji – 22.170, a zatim po broju smrtnih slučajeva slede Španija, Francuska i Velika Britanija. Predsednik SAD Donald Tramp, koji vrši pritisak na federalne države da popuste restrikcije, rekao je da veliki delovi zemlje mogu već od petka, 17. aprila, da počnu da razmišljaju o ukidanju ograničenja.

Belgija ima najveću stopu smrtnosti od korona virusa u svetu, koja prema analizi američkog univerziteta Johns Hopkins, iznosi 13,4 odsto. Velikoj smrtnosti doprinelo je to što je virus prodro u veliki broj staračkih domova, a čak 45 odsto od ukupnog broja smrtnih slučajeva čine zaposleni u ovim ustanovama. Da podsetimo, stopa smrtnosti predstavlja broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj potvrdjenih slučajeva. Belgija je po tom parametru prestigla Italiju, u kojoj je stopa smrtnosti 13 odsto i Veliku Britaniju koja ima 12,8 odsto.

U Nemačkoj  je ukupan broj smrtnih slučajeva 4.052. Prema podacima Instituta Robert Koch, u prethodna 24 sata broj obolelih porastao je za 3.380 na 133.830, što je treći dan da širenje virusa u Nemačkoj ubrzava. Prema podacima portal Worldmeters, do sada je zaraženo 137.698 građana Nemačke.

Broj umrlih u kineskom gradu Vuhanu skočio je za 1.290, nakon što je grad revidirao broj slučajeva zaraženih i umrlih od korona virusa od početka epidemije, prenose kineski mediji. Broj umrlih porastao je na 3.869. Broj smrtnih slučajeva porastao je za 50 odsto, sa 2.579 na 3.869, saopštile su gradske vlasti. Vuhan je takođe revidirao i broj obolelih, pa je uz pridodatih 325 slučajeva do sada ukupno zaraženo 50.333 ljudi. Kako piše CNN, Kina se ove sedmice našla pod većim pritiskom SAD, kako bi transparentnije izveštavala o pandemiji korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...