NAJVEĆI PAD POTROŠNJE U ITALIJI ZA ČETVRT VEKA Smanjenje poreza nužno, apeluju kompanije

EUVesti

19.8.2020 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NAJVEĆI PAD POTROŠNJE U ITALIJI ZA ČETVRT VEKA Smanjenje poreza nužno, apeluju kompanije NAJVEĆI PAD POTROŠNJE U ITALIJI ZA ČETVRT VEKA Smanjenje poreza nužno, apeluju kompanije
Široka potrošnja je u Italiji na najnižem nivou u poslednjih 25 godina, izjavio je Karlo Sangali, predsednik italijanskog privrednog udruženja „Konfkomerkio“, koje okuplja kompanije... NAJVEĆI PAD POTROŠNJE U ITALIJI ZA ČETVRT VEKA Smanjenje poreza nužno, apeluju kompanije

Široka potrošnja je u Italiji na najnižem nivou u poslednjih 25 godina, izjavio je Karlo Sangali, predsednik italijanskog privrednog udruženja „Konfkomerkio“, koje okuplja kompanije u sektoru maloprodaje.

Zabrinuti smo i zbog porasta troškova za domaćinstva, kao što su kirije, računi i izdaci za osiguranje, koji su ukupnu potrošnju smanjili za gotovo 44 odsto„, precizirao je Sangali.

Predsednik italijanskog udruženja pozvao je državu da smanji poreze, kako bi se kompenzovale posledice ovakvog pada.

„Ukoliko ne bude odlučne intervencije u vidu smanjenja poreza, sigurno ćemo izgubiti mogućnost ekonomskog oporavka“, upozorio je Sangali.

Italijanska privreda će ove godine, zbog pandemije korona virusa zabeležiti pad od devet do 13 odsto, dok se 2021. očekuje ekonomski rast od četiri do pet procenata, prenosi Tanjug navode agencije ANSA.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...