NAJVEĆI RIVAL TIKTOKA IMA NOVOG VLASNIKA Reddit preuzeo Dubsmash

Hi-techLifestyleSvetVesti

14.12.2020 18:12 Autor: Marko Miladinović 1

NAJVEĆI RIVAL TIKTOKA IMA NOVOG VLASNIKA Reddit preuzeo Dubsmash NAJVEĆI RIVAL TIKTOKA IMA NOVOG VLASNIKA Reddit preuzeo Dubsmash
Iako finansijski detalji preuzimanja društvene mreže Dubsmash nisu objavljeni, američki portal The Verge piše da je kompanija Reddit bivšim vlasnicima jedan deo isplatila u... NAJVEĆI RIVAL TIKTOKA IMA NOVOG VLASNIKA Reddit preuzeo Dubsmash

Iako finansijski detalji preuzimanja društvene mreže Dubsmash nisu objavljeni, američki portal The Verge piše da je kompanija Reddit bivšim vlasnicima jedan deo isplatila u novcu a drugi u akcijama kompanije.

Ovim potezom Reddit pokušava da povrati „poljuljanu“ slavu i uključi se u aktuelnu trku društvenih mreža, kojom u poslednje vreme dominiraju kratki video sadržaji i poruke koje se posle određenog vremena ili nakon pregleda od strane primaoca brišu same od sebe.

Kineski TikTok je za četiri godine po osnivanju postao apsolutni svetski lider u objavljivanju kratkog video sadržaja na internetu, a Dubsmash je bio jedan od njegovih najbližih konkurenata.

Dubsmash će i dalje nastaviti da postoji kao nezavisna online platforma za objavljivanje medijskog sadržaja, ali pod okriljem novog vlasnika. Istovremeno, Reddit će u svoju uslugu implementirati algoritme koje koristi Dubsmash i proširiti ponudu servisa svojim korisnicima.

Prema podacima časopisa Wall Street Journal, Dubsmash je na američkom tržištu po količini kratkih video klipova bio samo iza TikToka, a procenjuje se da je imao više od milijardu pregleda na mesečnom nivou.

S druge strane, Reddit beleži više od 52 miliona korisnika svakog dana.

  • Mdx

    16.12.2020 #1 Author

    Tik tok je najbolja aplikacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...