Nestanak struje doveo do prekida trgovanja

Nakon pet sati zastoja najveća berza osnovnih metala nastavlja s radom

BerzaSvetVesti

11.1.2022 09:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nakon pet sati zastoja najveća berza osnovnih metala nastavlja s radom Nakon pet sati zastoja najveća berza osnovnih metala nastavlja s radom
Najvažnija svetska berza osnovnih metala nastavila je trgovanje nakon više od pet sati zastoja. Prema Londonskoj berzi metala (LME), nestanak struje u partnerskoj bazi... Nakon pet sati zastoja najveća berza osnovnih metala nastavlja s radom

Najvažnija svetska berza osnovnih metala nastavila je trgovanje nakon više od pet sati zastoja.

Prema Londonskoj berzi metala (LME), nestanak struje u partnerskoj bazi podataka doveo je do problema u komunikaciji. Zbog toga su nekima od trgovaca bile nedostupne platforme na kojima se objavljuju globalne cene za proizvode od bakra do aluminijuma. 

Na ovoj berzi se trguje fjučersima vrednim oko 64 milijarde dolara, piše Bloomberg.

Zastoj se dogodio u utorak u 9 ujutru, prema šangajskom vremenu. Elektronsko trgovanje, međutim, nastavljeno je (nakon zastoja) u 14.15, navodi kompanija  Hong Kong Exchanges and Clearing, koja je vlasnik ove berze. 

Više od jednog veka stara berza je imala je neočekivana gašenja i u prošlosti, zbog problema poput povezivanja sa spoljnim mrežnim operaterom, a trgovanje se obično nastavljalo nakon nekoliko sati.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...