NAKON TRI NEDELJE „PETROHEMIJA“ POKREĆE PROIZVODNJU Domaće i strano tržište snabdeveno i tokom zastoja

BiznisSrbijaVesti

22.5.2020 11:46 Autor: Marija Jovanović 0

NAKON TRI NEDELJE „PETROHEMIJA“ POKREĆE PROIZVODNJU Domaće i strano tržište snabdeveno i tokom zastoja NAKON TRI NEDELJE „PETROHEMIJA“ POKREĆE PROIZVODNJU Domaće i strano tržište snabdeveno i tokom zastoja
Nakon tronedeljnog zastoja „HIP-Petrohemija“ ulazi u proces pokretanja proizvodnje, a startne aktivnosti u fabrici „Etilen“ biće pokrenute u subotu, saopšteno je iz te državne... NAKON TRI NEDELJE „PETROHEMIJA“ POKREĆE PROIZVODNJU Domaće i strano tržište snabdeveno i tokom zastoja

Nakon tronedeljnog zastoja „HIP-Petrohemija“ ulazi u proces pokretanja proizvodnje, a startne aktivnosti u fabrici „Etilen“ biće pokrenute u subotu, saopšteno je iz te državne kompanije.

Posle starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji biće pokrenuta i proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru kod Zrenjanina.

„Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama, a cilj tih radova je bio priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom period“, izjavio je izvršni direktor Miša Bulajić.

On je dodao da je domaće i strano tržište i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije„, navodi se u saopštenju Petrohemije.

HIP Petrohemija proizvodnju je obustavila nekoliko dana pošto je Naftna industrija Srbije potvrdila da je zaustavljena proizvodnja u Rafineriji nafte u Pančevu odakle se Petrohemija snabdeva sirovinama za proizvodnju. NIS je nedavno saopštio da je Rafinerija nafte obnovila proizvodnju.

Tagovi
NIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...