Glavni zadatak novog UO sprovođenje reformskih prioriteta

NALED izabrao novog predsednika Upravnog odbora

BiznisSrbijaVesti

22.7.2021 14:27 Autor: Ljiljana Begović 0

NALED izabrao novog predsednika Upravnog odbora NALED izabrao novog predsednika Upravnog odbora
Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji “PricewaterhouseCoopers”, novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva. U naredne... NALED izabrao novog predsednika Upravnog odbora

Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji “PricewaterhouseCoopers”, novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva.

U naredne četiri godine funkcije potpredsednika obavljaće izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

Novi predsednik Upravnog odbora zahvalio se na poverenju i prilici da zastupa stav više od 300 članova iz privrede, akademske zajednice, javnog i civilnog sektora u inicijativama za bolji poslovni ambijent u Srbiji.

Foto: NALED

Biografija Vladislava Cvetkovića pokazuje da poseduje iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije. Radio je u kompaniji Deloitte da bi nakon početka tranzicije bio angažovan u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, kao savetnik guvernera, vodeći savetnik za privatizaciju banaka i član Saveta NBS. Obavljao je i funkciju direktora Agencije za privatizaciju i, između ostalog, rukovodio projektom najveće privatizacije u Srbiji (Telenorova akvizicija operatera Mobi63). Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu izvodio je nastavu na katedri za Poslovne finansije i računovodstvo.

Odlukom članova NALED-a u radu novog saziva UO učestvovaće i Igor Vukašinović (direktor Apatinske pivare), Svetoslav Atanasov (generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija) i Goran Kovačević (generalni direktor Gomex) iz reda privrede, kao i predstavnici lokalnih samouprava – Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

Glavni zadatak novog UO biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioriteta koje su izabrali članovi NALED-a za period 2021-2025. Najviše glasova zajednica NALED-a dala je reformama u oblasti zaštite životne sredine (prosečna ocena 4,6), razvoju eUprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema (ocena 4,4). Članstvo je u prioritete svrstalo i jačanje konkuretnosti i podršku preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima (ocena 4,3), unapređenje poreskog sistema (4,2), modernizaciju opštinskih usluga i unapređenje imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju (4,1).

Izvršna direktorka Violeta Jovanović rekla je da ulazak Srbije u Top 50 zemalja na Doing business listi, 30 rešenih preporuka Sive knjige za smanjenje birokratije, uvođenje u legalne tokove oko 50.000 sezonaca u poljoprivredi, predvidljivi uslovi poslovanja za više od 100.000 preduzetnika paušalaca, više od 300.000 pozitivno rešenih zahteva za gradnju i milion podnetih zahteva za upis u katastar preko eŠaltera samo su deo rezultata koje je NALED ostvario u mandatu prethodnog Upravnog odbora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...