Heta Asset Resolution ispunila svoj zadatak

Namireno 86 odsto potraživanja Hypo Alpe Adrie

BankeNovacSvetVesti

21.10.2021 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Namireno 86 odsto potraživanja Hypo Alpe Adrie Namireno 86 odsto potraživanja Hypo Alpe Adrie
Privredno društvo Heta Asset Resolution, koje je osnovano za preuzimanje „lošeg“ dela ugašene bankarske Hypo Alpe Adria Group ispunila je svoj zadatak – 86... Namireno 86 odsto potraživanja Hypo Alpe Adrie

Privredno društvo Heta Asset Resolution, koje je osnovano za preuzimanje „lošeg“ dela ugašene bankarske Hypo Alpe Adria Group ispunila je svoj zadatak – 86 odsto potraživanja je namireno.

Na skupštini privrednog društva je doneta odluka o prevremenoj konačnoj raspodeli 149,15 miliona evra poveriocima, prenosi Tanjug.

Ukupan prihod od prodaje imovine u toku redovne likvidacije dostigao je 10,85 milijardi evra, saopštila je Agencija za finansijsko tržište.

Odobrenjem konačne raspodele stvoreni su uslovi za likvidaciju Heta Asset Resolution. Sav prihod od likvidacije biće, kako se ističe, takođe, raspodeljen poveriocima.

Prihod od 10,85 milijardi evra odgovara stopi pokrivanja potraživanja u visini od 86,32 odsto.

Kada je 2015. godine država formirala Heta, kako bi se izvršila likvidacija propale „Hypo Alpe Adria banke“, polazilo se od toga da će ova institucija uspeti da osigura poveriocima 7,3 milijardi evra.

Time bi bilo pokriveno oko 46,02 odsto potraživanja.

Tagovi
BANKE NOVAC

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...