NASTAVLAJU SE PREGOVORI BIH O KREDITU EU OD 250 MILIONA EVRA Sredstva za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije

EURegionVesti

6.9.2020 10:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NASTAVLAJU SE PREGOVORI BIH O KREDITU EU OD 250 MILIONA EVRA Sredstva za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije NASTAVLAJU SE PREGOVORI BIH O KREDITU EU OD 250 MILIONA EVRA Sredstva za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije
Pregovori u vezi sa usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i Sporazuma o kreditu EU u iznosu 250 miliona evra namijenjenih ublažvanju ekonomskih posledica... NASTAVLAJU SE PREGOVORI BIH O KREDITU EU OD 250 MILIONA EVRA Sredstva za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije

Pregovori u vezi sa usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i Sporazuma o kreditu EU u iznosu 250 miliona evra namijenjenih ublažvanju ekonomskih posledica pandemije virusa korona biće nastavljeni ovog meseca, potvrđeno je sarajevskom “Oslobođenju” iz Delegacje EU.

Navedena sredstva EU namenjena BiH deo su paketa makro-finansijske pomoći EU za više partnera iz procesa proširenja vrednog tri milijarde evra.

Sarajevski dnevnik navodi nezvanična saznanja da postoji mogućnost da Centralna banka BiH bude potpisnik Memoranduma i Sporazuma, čime bi bile nastavljene procedure kako bi novac bio operativan.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske su rekli da očekuju poziv na nastavak pregovora sa EU i da će njihov ishod biti uspešan.

“S obzirom na činjenicu da su kod zaduživanja 2010. godine bile uključene sve zainteresovane strane u BiH, Republika Srpska je tražila da bude ispoštovan isti princip. Republika Srpska je aktivno učestvovala u pregovorima i na vreme dala komentare svim učesnicima pregovora”, navode iz Ministarstva.

Predstavnici institucija Republike Srpske su u prethodnim razgovorima insistirali na njenom navođenju u dokumentima, ističući da se entiteti zadužuju i da nisu dovoljno vidljivi.

Pregovori su pauzirani na zahtev Evropske komisije zbog godišnjih odmora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...