NASTAVLJA SE NEGATIVAN TREND U BIH Industrijska proizvodnja u avgustu manja na i mesečnom i godišnjem nivou

RegionVesti

27.9.2020 10:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NASTAVLJA SE NEGATIVAN TREND U BIH Industrijska proizvodnja u avgustu manja na i mesečnom i godišnjem nivou NASTAVLJA SE NEGATIVAN TREND U BIH Industrijska proizvodnja u avgustu manja na i mesečnom i godišnjem nivou
Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabeležila je tokom avgusta pad i na mesečnom i na godišnjem nivou, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.... NASTAVLJA SE NEGATIVAN TREND U BIH Industrijska proizvodnja u avgustu manja na i mesečnom i godišnjem nivou

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabeležila je tokom avgusta pad i na mesečnom i na godišnjem nivou, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Industrijska proizvodnja u avgustu, u poređenju sa julom, manja je za 1,4 odsto, dok je u odnosu na isti mesec 2019. godine zabeležila pad od 6,7 procenata.

U toku cele, 2020. godine, tačnije u periodu januar-avgust, industrijska proizvodnja beleži pad od 8,8 odsto, a samo u najzastupljenijoj grani, prerađivačkoj industriji, tokom osam meseci pad je iznosio 11,4 procenata.

Tokom osmomesečnog perioda najveći pad zabeležen je u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju- 25,1 odsto, dok je u sektoru kapitalnih proizvoda nešto manji- 12,4 procenata.

Negativan trend registrovan je i u ostalim sektorima, pa je tako kod intermedijarnih proizvoda iznosio 10,2 odsto, kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju 9,8 procenata, a u sektoru energije zabeležen je minus je od 4,4 odsto, prenosi indikator.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...