prilika da se međunarodnim ulagačima ukaže na planove za naredni period

NBS: Delegacija Srbije na konferenciji Euromoney u Beču

EUSrbijaVesti

17.1.2024 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NBS: Delegacija Srbije na konferenciji Euromoney u Beču NBS: Delegacija Srbije na konferenciji Euromoney u Beču
Predstavnici Narodne banke (NBS) i Ministarstva finansija Srbije su tokom godišnje konferencije Euromoney u Beču, koja okuplja centralne bankare, predstavnike ministarstava finansija, poslovnih banaka, održali... NBS: Delegacija Srbije na konferenciji Euromoney u Beču

Predstavnici Narodne banke (NBS) i Ministarstva finansija Srbije su tokom godišnje konferencije Euromoney u Beču, koja okuplja centralne bankare, predstavnike ministarstava finansija, poslovnih banaka, održali niz uspešnih sastanaka sa više međunarodnih investitora na kojima su predstavili makroekonomsku situaciju u Srbiji, saopštila je NBS.

U saopštenju se navodi da su investitori pokazali da „veruju u uspeh i stabilnost srpske ekonomije“, uz ocenu da Srbija ima „snažne makroekonomske pokazatelje“.

Međunarodni investitori bili su zainteresovani za osnovne faktore koji su doprineli smirivanju inflatornih pritisaka, a uvereni su i da će, shodno projekcijama Narodne banke Srbije, inflacija već sredinom godine „ući u ciljani koridor“ (3±1,5 odsto), piše u saopštenju.

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je rekla da je učešće na konferenciji Euromoney prilika da se međunarodnim ulagačima ukaže na planove za naredni period, uz uveravanja u kontinuitet stabilne i odgovorne ekonomske politike koju Srbija vodi i koja je usmerena „na dalji razvoj i unapređenje domaće ekonomije, dodatno uključivanje u svetske tokove i saradnju sa onima koji žele da taj razvoj podrže na zdrav i dugoročan način“.

Predstavnici Ministarstva finansija i NBS učestvuju na konferenciji Euromoney, na kojoj su i značajne kompanije iz Srednje i Istočne Evrope.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...