NEĆE BITI NESTAŠICE ĐUBRIVA Dovoljno i za prolećnu i za jesenju setvu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

18.4.2020 20:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEĆE BITI NESTAŠICE ĐUBRIVA Dovoljno i za prolećnu i za jesenju setvu NEĆE BITI NESTAŠICE ĐUBRIVA Dovoljno i za prolećnu i za jesenju setvu
Poslovni sistem Elixir Group iz Šapca saopštio je danas da tokom krize izazvane pandemijom korona virusa, uz primenu svih mera zaštite zdravlje zaposlenih, održava... NEĆE BITI NESTAŠICE ĐUBRIVA Dovoljno i za prolećnu i za jesenju setvu

Poslovni sistem Elixir Group iz Šapca saopštio je danas da tokom krize izazvane pandemijom korona virusa, uz primenu svih mera zaštite zdravlje zaposlenih, održava kontinuitet proizvodnje kako bi se obezbedile dovoljne količine mineralnih đubriva za prolećnu setvu.

Kako je istakla generalna direktorka Zorica Popović, nestašice đubriva neće biti ni na jesen, s obzirom na to da je prioritet kompanije da u prolećnim agro rokovima podmiri potrebe domaćeg tržišta.

„U proteklih mesec dana proizveli smo i isporučili na tržište više od 65.000 tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade“, kaže se u saopštenju Elixira, prenosi Tanjug.

Dodaje se da će u znak zahvalnosti zaposlenima uz redovnu aprilsku zaradu biti isplaćen i bonus, kao vid podrške njihovim porodicama.

Popovićeva naglašava da Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali da neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, „kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije“.

U saopštenju se navodi i da je Elixir Group poklonila više od 34 miliona dinara – za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama.

Tagovi
EKO SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...