BIVŠI PREDSEDNIK SAD NAGOVESTIO KANDIDATURU 2024.

Neću pokrenuti novu stranku, a mogu „treći put“ da pobedim na izborima, tvrdi Tramp

SvetVesti

1.3.2021 14:22 Autor: Vladimir Jokanović 0

Neću pokrenuti novu stranku, a mogu „treći put“ da pobedim na izborima, tvrdi Tramp Neću pokrenuti novu stranku, a mogu „treći put“ da pobedim na izborima, tvrdi Tramp
Bivši američki predsednik Donald Tramp nagovestio je mogućnost da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine. Govoreći na Konferenciji konzervativne političke akcije u... Neću pokrenuti novu stranku, a mogu „treći put“ da pobedim na izborima, tvrdi Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp nagovestio je mogućnost da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine. Govoreći na Konferenciji konzervativne političke akcije u Orlandu, on je najpre pitao okupljene: “Da li vam već nedostajem?“, što je naišlo na odobravanje publike.

Povratak Trampa u politički život mogao bi stvoriti nelagodu ne samo demokratama, nego i republikancima, koji nisu bili odlučni u podršci Trampu tokom njegove postizborne borbe za dokazivanje izbornih neregularnosti i koji su u Kongresu i Senatu glasali za njegov opoziv, prenosi Yahoo News.

Tramp je odbacio glasine da će pokrenuti “potpuno novu stranku“. On je ocenio da bi formiranje treće stranke podelilo „naše glasove“. “Imamo Republikansku stranku. Ujediniće se i biće jača nego ikada. Ne osnivam novu stranku“, naveo je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Neki republikanci, poput Bila Kasidija senatora iz Luizijane uveravaju javnost da Tramp neće biti kandidat stranke na predsedničkim izborima 2024. godine. “Mislim da on neće biti naš kandidat“, rekao je Kasidi za CNN. Istovremeno, Tramp najavljuje da je „čak spreman da treći put“, porazi demokratskog predsedničkog kandidata.

Pominjući “treći put“ Tramp ponovo ukazujući na poslednje izbore na kojima je trijumfovao Bajden, čiju pobedu nikada nije priznao. S druge strane, vodeći američki i zapadnoevropski mediji jendoglasno ističu da je Tramp “ponovio laži koje je izrekao o svom porazu na predsedničkim izborima 3. novembra“.

Bivši predsednik SAD  kritikovao je Bajdena i „levičarsku ludost“, pre svega zbog njegovog postupanja prema epidemiji korona virusa i imigracionim pitanjima. „Bajden je imao gori prvi mesec od bilo kog predsednika u modernoj istoriji“, naveo je Tramp. On je pozvao republikance da se udruže u opoziciji protiv Bajdena i opisao budućnost Republikanske stranke kao ukorenjenu u odbrani ekonomskih interesa i tradicionalnih vrednosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...