NEMA ZASTOJA U REALIZACIJA SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA Uskoro sporazum sa DFC vredan 1,1 milijardu dolara

SrbijaVesti

4.12.2020 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEMA ZASTOJA U REALIZACIJA SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA Uskoro sporazum sa DFC vredan 1,1 milijardu dolara NEMA ZASTOJA U REALIZACIJA SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA Uskoro sporazum sa DFC vredan 1,1 milijardu dolara
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da nema nikakvog zastoja u realizaciji sporazuma iz Vašingtona. Mali je rekao da će do kraja januara potpisati... NEMA ZASTOJA U REALIZACIJA SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA Uskoro sporazum sa DFC vredan 1,1 milijardu dolara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da nema nikakvog zastoja u realizaciji sporazuma iz Vašingtona.

Mali je rekao da će do kraja januara potpisati sporazum sa američkom Međunarodnom finansijskom korporacijom (DFC) za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima od oko 1,1 milijarde dolara. On je dodao da očekuje da garantna šema kreditiranja DFC-a zaživi već na proleće.

„Svakodnevno smo u kontaktu sa DFC. Više je bilo do njih nego do nas zbog izbora u SAD što proces malo kasni, ali trenutno već imamo na stolu celokupnu strukturu finansiranja odnosno garantne šeme koju obezbeđuje DFC“, naveo je ministar finansija, a prenosi Tanjug.

On je podsetio da je nedavno potpisao i poslednji dokument koji je bio neophodan za finansiranje i početak izgradnje auto-puta Niš – Merdare – Priština, što je jedan od projekata predviđenih sporazumom iz Vašingtona. To je omogućilo, da već na proleće počne izgradnja prve deonice od Niša do Pločnika u dužini od oko 33 kilometra, istakao je Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...