ova mogućnost smanjila bi efikasnost sankcija

Nemačka odbacuje pozive EU za zabranu turističkih viza Rusima

BiznisEUTurizamVesti

11.8.2022 20:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Nemačka odbacuje pozive EU za zabranu turističkih viza Rusima Nemačka odbacuje pozive EU za zabranu turističkih viza Rusima
Nemačka je u četvrtak odbacila pozive Evropske unije na zabranu turističkih viza za ruske građane, ističući da sankcije ne bi trebalo da naškode nevinim... Nemačka odbacuje pozive EU za zabranu turističkih viza Rusima

Nemačka je u četvrtak odbacila pozive Evropske unije na zabranu turističkih viza za ruske građane, ističući da sankcije ne bi trebalo da naškode nevinim ljudima.

„Ovaj rat je Putinov rat“, rekao je kancelar Olaf Šolc (Olaf Sholz) na konferenciji za novinare u Berlinu, dodajući da bi sankcije EU trebalo da budu usmerene na predsednika Putina i na one koji su odgovorni za rat protiv Ukrajine, prenosi Anadolu Agency.

„Usvojili smo dalekosežne, konkretne sankcije protiv mnogih ruskih zvaničnika, oligarha i moćnih grupa u Rusiji i svakako ćemo nastaviti da preduzimamo dalje korake“, rekao je on i dodao da ako se mere prošire i na nevine ljude, to bi smanjilo efikasnost sankcija.

Ranije ove nedelje, Finska i Estonija pozvale su druge članice EU da prestanu da izdaju turističke vize ruskim građanima, kao odgovor na ruski rat protiv Ukrajine.

„Posetiti Evropu je privilegija, a ne ljudsko pravo“, napisala je u utorak estonska premijerka Kaja Kalas (Kaja Kallas) na Twitteru i rekla da je sada „vreme da se okonča turizam iz Rusije“.

Ministar spoljnih poslova Finske Peka Havisto (Pekka Haavisto ) takođe je potvrdio da vlada planira da pooštri vizna pravila za ruske državljane i da će to pitanje pokrenuti tokom sastanka ministara spoljnih poslova EU koji je zakazan za kraj ovog meseca.

 • TATJANA

  11.8.2022 #1 Author

  I Nemci se dozvali pameti

  Odgovori

 • GOCA BG

  11.8.2022 #2 Author

  Sramota,sankcije ne bi trebalo da obuhvataju i sankcije gradjanima da mogu nesmetano da putuju..

  Odgovori

  • LUKA

   13.8.2022 #3 Author

   Uvek jadni gradjani osete sve posledice

   Odgovori

 • SUNCOKRET

  12.8.2022 #4 Author

  Da li to znači da se Nemačka budi iz hipnoze?

  Odgovori

 • Anna

  12.8.2022 #5 Author

  Ko planira turističke obilaske u vreme rata?
  S druge strane veliki broj ljudi želi da pobegne iz Rusije jer se ne slaže sa Putinovom politikom. Umetnici, naučnici, profesori, običan normalan svet kome je uskraćen život zbog političkih igrica njihovog predsednika.

  Odgovori

  • Lelica

   12.8.2022 #6 Author

   Ima razlicitih misljenja,nego je za,a neko protiv.

   Odgovori

 • JOVANA

  12.8.2022 #7 Author

  Kao da se gradjani krivi pa moraju da ispastaju zbog sankcija

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...