cilj otvaranje 25.000 radnih mesta u naredne tri godine

Nemačka ulaže 25 miliona evra u zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali

SvetVesti

24.4.2024 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemačka ulaže 25 miliona evra u zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali Nemačka ulaže 25 miliona evra u zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali
Nemačka će podržati inicijativu za zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, enklavi pod kontrolom Izraela, saopštilo je u sredu ministarstvo za razvoj... Nemačka ulaže 25 miliona evra u zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali

Nemačka će podržati inicijativu za zapošljavanje Palestinaca u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, enklavi pod kontrolom Izraela, saopštilo je u sredu ministarstvo za razvoj u Berlinu.

Saopštenje je usledilo posle sastanka ministarke za razvoj Svenje Šulce (Svenje Schulze) i premijera Palestinske uprave Mohameda Mustafe u utorak uveče, prenela je agencija DPA.

„Stopa nezaposlenosti na Zapadnoj obali skoro se utrostručila na 40 odsto“, saopštilo je nemačko ministarstvo.

Cilj inicijative je otvaranje 25.000 radnih mesta u naredne tri godine, uz zadržavanje postojećih radnih mesta. Nemačka će u program odmah uložiti 25 miliona evra, a još novca obezbediće dogodine.

Ministarstvo je ukazalo kako su napad Hamasa na Izrael 7. oktobra i potonji vojni odgovor Izraela u pojasu Gaze zaoštrili ekonomsko stanje u svim palestinskim teritorijama.

Nezaposlenost, kao posledica rata, otežava život ljudima i na Zapadnoj obali, rekla je Šulce. U to spadaju i strogo ograničenje kretanja koje izraelske snage nameću Palestincima na Zapadnoj obali, kao i povlačenje dozvola za više od 170.000 Palestinaca za poslove u Izraelu i izraelskim naseljima.

„To je socijalni dinamit u već ekstremno zapaljivoj situaciji“, upozorila je Šulceova. Prema njenim rečima, program zapošljavanja „će brzo stvoriti radna mesta i obezbediti više stabilnosti Zapadnoj obali“.

Tagovi
SVET VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...