Prodaja softverske kompanije može dostići više od milijardu dolara

Nemački gigant SAP stavlja na aukciju Litmos poslovanje

EUHi-techPoslovanjeSvetVesti

4.5.2022 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nemački gigant SAP stavlja na aukciju Litmos poslovanje Nemački gigant SAP stavlja na aukciju Litmos poslovanje
U nameri da se fokusira na prihode od svog cloud poslovanja, nemačka firma SAP sarađuje da investicionom bankom Moelis & Co na prodaji kompanije... Nemački gigant SAP stavlja na aukciju Litmos poslovanje

U nameri da se fokusira na prihode od svog cloud poslovanja, nemačka firma SAP sarađuje da investicionom bankom Moelis & Co na prodaji kompanije Litmos, proizvođaču softvera za učenje.

Prodaja pomenute kompanije, koja je izuzetno profitabilna, mogla bi da dostigne i više od milijardu dolara, naveli su za Reuters izvori upućeni u poslovanje nemačke softverske firme.

Investiciona banka Moelis će pokrenuti proces aukcije u nedeljama koje dolaze, a ponude će slati uglavnom fondovima fokusiranim na finansiranje tehnoloških kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi.

Predstavnici kompanije SAP i investicione banke odbili su da daju komentar u vezi sa prodajom.

Kompanija SAP je kupila Litmos u okviru akvizicije softverske firme Callidus vredne 2,4 milijarde dolara, koja je zaključena 2018. godine.

Litmos se bavi pravljenjem platformi za učenje kako bi korporativni klijenti razvijali prodaju i korisničke usluge. Trenutno ima 30 miliona klijenata u 150 zemalja.

Prema rečima neimenovanih izvora, usluge Litmosa se preklapaju sa uslugama koje nudi SAP SuccessFactors, platforma za učenje vezana za upravljanje korisničkim iskustvom. Oba poslovanja su bazirana na cloud rešenjima, s tim što je Litmos kompatibilan sa brojnim HR sistemima, a SAP SuccessFactors fokusiran na obučavanje korisnika kako da upotrebljavaju sopstvenu platformu.

Investiciona banka Moelis pomogla je SAP-u i 2020. godine, prilikom prodaje poslovanja Digital Interconnect švedskoj komunikacionoj cloud kompaniji Sinch, vredne oko 250 miliona dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...