Zajedničko preduzeće trebalo bi da bude operativno od sredine jula

Nemački Rheinmetall će popravljati i potom proizvoditi oružje u Ukrajini

EUFirme u fokusuSvetVesti

13.5.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nemački Rheinmetall će popravljati i potom proizvoditi oružje u Ukrajini Nemački Rheinmetall će popravljati i potom proizvoditi oružje u Ukrajini
Nemački proizvođač oružja Rheinmetall će u saradnji sa ukrajinskom vojnom industrijom raditi u toj zemlji na popravci vojnih vozila, a kasnije i na proizvodnji,... Nemački Rheinmetall će popravljati i potom proizvoditi oružje u Ukrajini

Nemački proizvođač oružja Rheinmetall će u saradnji sa ukrajinskom vojnom industrijom raditi u toj zemlji na popravci vojnih vozila, a kasnije i na proizvodnji, saopštio je taj proizvođač.

Biće osnovano zajedničko preduzeće nemačke firme, jednog od proizvođača tenkova Leopard, i ukrajinske državne kompanije Ukroboronprom – vojnog konglomerata u vlasništvu države, navodi se u saopštenju Rheinmetall-a.

„U prvom zajedničkom koraku sa Ukroboronpromom, aktivnosti u oblasti popravke vojnih vozila biće kamen temeljac saradnje. U narednim fazama saradnja će se usredsrediti na zajedničku proizvodnju određenih nemačkih proizvoda u Ukrajini na osnovu potpunog transfera tehnologije“, dodaje je Rheinmetall.

U budućnosti se predviđa i zajednička proizvodnja novih vojnih sistema, koji bi mogli da se izvozi u inostranstvo.

Zajedničko preduzeće trebalo bi da bude operativno od sredine jula.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...