Deloitte I udruženje finansijskih direktora priznanje dodelili stručnjaku iz Galenike

Nenad Mijailović proglašen za finansijskog direktora godine

SrbijaVesti

17.12.2021 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nenad Mijailović proglašen za finansijskog direktora godine Nenad Mijailović proglašen za finansijskog direktora godine
Nenad Mijailović, finansijski direktor kompanije Galenika a.d. proglašen je za najboljeg finansijskog direktora godine na prvoj dodeli ove nagrade koju su zajedno organizovali konsultantsko-revizorska... Nenad Mijailović proglašen za finansijskog direktora godine

Nenad Mijailović, finansijski direktor kompanije Galenika a.d. proglašen je za najboljeg finansijskog direktora godine na prvoj dodeli ove nagrade koju su zajedno organizovali konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije.

Pobednik ovogodišnjeg konkursa je tako ušao u izbor za najboljeg finansijskog direktora godine za Jugoistočnu Evropu gde će se takmičiti sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U zvaničnom saopštenju kaže se da organizacijom ovog izbora, Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije žele da ukažu na rastući značaj profesionalnog upravljanja korporativnim finansijama i vrednost koju uspešno obavljanje funkcije finansijskog direktora može kreirati za kompanije i akcionare.

“Ova nagrada je priznanje rezultata koji je tim Galenike ostvario u poslednje četiri godine, ali i velika čast za mene”, kazao je Nenad Mijailović.  

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte je u saradnji sa Udruženjem finansijskih direktora pokrenuo konkurs za Izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema jasno definisanim kvalitativnim i kvantitativnim kriterijumima, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2020. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora činili su: Violeta Kovačević, CEO kompanije Mercator-S, Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobanke, Nikola Turkan, senior direktor finansija Hemofarma, Nebojša Matić, osnivač i CEO kompanije MikroElektronika, Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i Olivera Andrijašević, partner u Deloitte-u.

Udruženje okuplja više od 170 članova koji upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju pet milijardi prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi. „Nije lako izvagati sve faktore, sagledati i širu sliku i proceniti vrednosti koje ima i svakodnevno u svom radu demonstrira osoba koja će poneti titulu CFO godine. Verujemo da smo pažljivim i posvećenim radom svih članova žirija uspeli u tome“, istakla je predsednica žirija i članica UO Udruženja finansijskih direktora Violeta Kovačević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...