Kvartalni rezultati gori od očekivanih

Netflix naglo gubi vrednost na berzi

NovacPoslovanjeVesti

20.4.2022 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Netflix naglo gubi vrednost na berzi Netflix naglo gubi vrednost na berzi
Poslovanje kompanije Netflix izgrađeno je na online platformi koju trenutno koristi skoro 222 miliona klijenata širom sveta. Međutim, broj pretplatnika je usporen, a rast... Netflix naglo gubi vrednost na berzi

Poslovanje kompanije Netflix izgrađeno je na online platformi koju trenutno koristi skoro 222 miliona klijenata širom sveta. Međutim, broj pretplatnika je usporen, a rast prihoda u poslednjem kvartalu od 9,8 odsto, na 7,87 milijardi dolara, nije u skladu sa prognozama za Wall Street-a.

Prema procenama kompanije, oko 100 miliona ljudi koristi Netflix uslugu, a da je pritom ne plaća.

Nakon objave kvartalnih rezultata prema kojima je rast prihoda bio ispod prognoze stručnjaka, u produženom trgovanju vrednost akcija kompanije Netflix pala je gotovo 27 odsto, na 256 dolara.

Netflix planira da napravi jeftiniju verziju svoje usluge, koja će uključiti i reklamne sadržaje. Ovo je velika promena za platformu koja je do sada nudila striming filmova i serija isključivo bez reklama.

Generalni direktor kompanije Rid Hejstings (Reed Hastings) pomenuo je potencijalnu verziju u telefonskom razgovoru sa ulagačima, uzimajući u obzir da je kompanija prema saopštenom finansijskom izveštaju u prvom kvartalu ove godine izgubila 200.000 korisnika i da predviđanja pokazuju da bi taj broj u tekućem kvartalu mogao dostići dva miliona, piše Bloomberg.

Hejstings je istakao da je on od početka bio protiv uvođenja reklama i da se zalagao za jednostavnu pretplatu. Međutim, kako kaže, još više se zalaže za izbore korisnika, među kojima je i niža cena usluge, a koji su tolerantni kada su reklame u pitanju. Dodao je da će kompanija početi da radi na novoj verziji u naredih godinu ili dve.

  • MIŠKOVIĆ

    20.4.2022 #1 Author

    mnogo piraterije teško će ostvariti veliku dobit kao na početku

    Odgovori

  • HEPO

    1.2.2024 #3 Author

    Kad nema nasih serija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...