Očekuje se najveće usporavanje rasta prihoda u osam godina

HBO Max i Disney+ najviše ugrožavaju Netflix

SvetVesti

19.4.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

HBO Max i Disney+ najviše ugrožavaju Netflix HBO Max i Disney+ najviše ugrožavaju Netflix
Očekuje se da će Netflix izvestiti najsporiji kvartalni rast prihoda u skoro osam godina, ali da će u svom redovnom tromesečnom saopštenju staviti fokus... HBO Max i Disney+ najviše ugrožavaju Netflix

Očekuje se da će Netflix izvestiti najsporiji kvartalni rast prihoda u skoro osam godina, ali da će u svom redovnom tromesečnom saopštenju staviti fokus na ulaganja u novi sadržaj i prognozu uoči novih sezona popularnih serija, uključujući „Stranger Things“ i „Ozark“.

Kompanija troši milijarde dolara da donese još originalnih filmova, igranih i dokumentarnih serija, a sve više pravi i interaktivne sadržaje, u pokušaju da doda pretplatnike u svetu nakon pandemije gde se bori sa konkurencijom u vidu HBO Max, Amazona i kompanije Walt Disney, piše Reuters.

Analitičari očekuju da će Netflix dodati 2,6 miliona pretplatnika u prvom tromesečju i 2,7 miliona u sezonski inače slabom drugom kvartalu, prema podacima kojima raspolaže Refinitiv, što je još uvek ispod prosečnog broja pretplatnika koje je dodao tokom vrhunca pandemije. Pored toga, striming kompanija bi mogla da izgubi oko milion pretplatnika zbog izlaska iz Rusije.

Porast broja pretplatnika doći će iz regiona u razvoju u kojima je kompanija snizila cene, dok bi povećane cene u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi finansirale nove sadržaje.

Iako je Netflix najveća striming kompanija na svetu i ulaže milijarde dolara, nedavno je izgubila deo globalnog udela, pogotovo u zemljama u razvoju. Tačnije, konkurentska ponuda Disney+ i HBO Max ostvarila je veći rast na tim tržištima, što berzanski analitičari veruju da će se i iskazati u novim finansijskim izveštajima.

  • SNEZANA

    19.4.2022 #1 Author

    Konkurenciju svi imaju,pa I oni

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.4.2022 #2 Author

    Velika konkurentnost,moralo je doci do ovakve situacije…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...