Skupština akcionara postavlja i razrešava 11 izvršnih i neizvršnih članova

NIS imenovao novog člana odbora direktora

BiznisFirme u fokusuSrbijaVesti

27.5.2022 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

NIS imenovao novog člana odbora direktora NIS imenovao novog člana odbora direktora
Naftna industrija Srbije (NIS) imenovala je novog člana odbora direktora, Vsevoloda Vorobjova (Vsevolod Vorobev), objavljeno je na portalu Agencije za privredne registre (APR). Vorobjov... NIS imenovao novog člana odbora direktora

Naftna industrija Srbije (NIS) imenovala je novog člana odbora direktora, Vsevoloda Vorobjova (Vsevolod Vorobev), objavljeno je na portalu Agencije za privredne registre (APR).

Vorobjov je imenovan umesto Dimitrija Šepelskog (Dmitry Shepelskiy), koji je do sada bio član odbora direktora, a koji je u međuvremenu podneo ostavku, rečeno je u NIS-u za Novu ekonomiju. I Vorobjov i Šepelski su ruski državljani.

Odbor direktora NIS-a ima 11 članova koje imenuje i razvrešava Skupština akcionara. Odbor direktora čine izvršni i neizvršni članovi.

Srbija ima pravo na broj članova odbora koji je proporcionalan njenom učešću u kapitalu. Pravo na ovaj broj direkora Srbija ima sve dok poseduje najmanje deset odsto vlasništva, piše u statutu kompanije.

Odbor direktora, između ostalog, ima nadležnost da utvrđuje poslovnu stategiju i poslovne ciljeve, vodi poslove kompanije, vrši unutrašnji nadzor nad poslovanjem i ustanovljava računovodstvene politike.

Srbija trenutno ima tri člana odbora direktora, Danicu Drašković, Dejana Radenkovića i Dragutina Matanovića.

Prema poslednjim podacima, JAD Gazprom Neft ima 50 odsto vlasništva osnovnog kapitala, Srbija 29,87 odsto vlasništva, dok JAD Gazprom ima 6,15 procenata.

Gazprom energoholding Serbia d.o.o.

RESAVSKA 23, 11000 Beograd-Vračar, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
/ (2020)
Broj zaposlenih:
20 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...