Milijardu dinara za dividende

NIS pokriva gubitak iz 2020. godine sredstvima iz dobiti ostvarene u ranijem periodu

BerzaNovacSrbijaVesti

1.6.2021 13:42 Autor: Marko Miladinović 0

NIS pokriva gubitak iz 2020. godine sredstvima iz dobiti ostvarene u ranijem periodu NIS pokriva gubitak iz 2020. godine sredstvima iz dobiti ostvarene u ranijem periodu
Sa gotovo sedam milijardi dinara dobiti iz ranijih godina, Naftna industrija Srbije (NIS) namerava da pokrije prošlogodišnji gubitak i isplati dividende akcionarima za isti... NIS pokriva gubitak iz 2020. godine sredstvima iz dobiti ostvarene u ranijem periodu

Sa gotovo sedam milijardi dinara dobiti iz ranijih godina, Naftna industrija Srbije (NIS) namerava da pokrije prošlogodišnji gubitak i isplati dividende akcionarima za isti period.

U odluci pripremljenoj za Skupštinu akcionara NIS, navodi se da će za pokriće gubitka iskazanog u bilansu stanja uspeha za prošlu godinu biti iskorišćeno 5,9 milijardi dinara, dok nešto više od jedne milijarde dinara iznose dividende koje NIS planira da za 2020. godinu isplati svojim akcionarima.

Bruto iznos dividende po akciji za 2020. godinu iznosiće 6,14 dinara i biće isplaćen u roku od pola godina od donošenja odluke na sednici Skupštine akcionara te kompanije, prenosi Tanjug.

Konstatuje se da dobit iz ranijih godina iskazana u bilansu NIS iznosi 174,2 milijarde dinara, kao i da će posle pokrića gubitka i isplata dividendi ona iznositi 167,3 milijarde dinara.

Redovna sednica Skupštine akcionara NIS zakazana je za 29. juni, a na dnevnom redu su godišnji finansijski i izveštaji revizije, godišnji izveštaj, kao i izveštaji o radu organa te kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...