Termoelektrana Pančevo i vetropark Plandište glavni razvojni projekti kompanije

NIS u 2022. godini planira investicije od 25 milijardi dinara

SrbijaVesti

27.12.2021 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NIS u 2022. godini planira investicije od 25 milijardi dinara NIS u 2022. godini planira investicije od 25 milijardi dinara
Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je poslovni plan za 2022. godinu kojim su planirana ulaganja od 25 milijardi dinara i potvrđen nastavak... NIS u 2022. godini planira investicije od 25 milijardi dinara

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je poslovni plan za 2022. godinu kojim su planirana ulaganja od 25 milijardi dinara i potvrđen nastavak realizacije ulaganja u sve segmente poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, biznis planom će se omogućiti dalji razvoj i modernizacija kompanije i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju.

Najviše sredstava biće investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa. Takođe, značajna novčana izdvajanja biće realizovana radi dalje modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, razvoja maloprodajne mreže i usluga u Srbiji i regionu, kao i u oblasti proizvodnje i trgovine električnom energijom, navodi se u saopštenju.

Kaže se i da će „prioritet za NIS ostati i investicije u zaštitu životne sredine i bezbednost na radu, nastavak procesa digitalne transformacije, unapređenje operativne efikasnosti, kao i dalji razvoj sinergije sa HIP Petrohemijom“.

Kada je reč o preradi, prioriteti će biti rast obima prerade, uz povećanje dubine prerade, proizvodnja biogoriva i treća faza modernizacije Rafinerije u Pančevu, odnosno nastavak aktivnosti u vezi sa predstojećom rekonstrukcijom postrojenja katalitičkog krekinga i izgradnjom postrojenja za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina), što će dodatno povećati vrednost korpe rafinerijskih proizvoda.

U oblasti prometa planirani su dalji razvoj maloprodajne mreže kroz izgradnju novih objekata i rekonstrukciju postojećih benzinskih stanica, realizacija strateškog projekta rekonstrukcije i modernizacije skladišta naftnih derivata, kao i unapređenje kvaliteta robe i usluga.

Puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo i nastavak aktivnosti u vezi sa projektom vetropark Plandište osnovni su razvojni projekti u oblasti energetike.

NIS A.D. NOVI SAD

Narodnog Fronta 12, 21000 Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.491.526.592,06 (2020)
Broj zaposlenih:
5.035 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...