NIŠTA OD LETOVANJA OVE GODINE Počela prodaja aranžmana za sledeću sezonu

BiznisSvetTurizamVesti

21.4.2020 11:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NIŠTA OD LETOVANJA OVE GODINE Počela prodaja aranžmana za sledeću sezonu NIŠTA OD LETOVANJA OVE GODINE Počela prodaja aranžmana za sledeću sezonu
Pandemija korona virusa govoto potpuno je uništila nastupajuću turističku sezonu u većini država širom sveta, pa su turistički operateri počeli da nude aranžmane za... NIŠTA OD LETOVANJA OVE GODINE Počela prodaja aranžmana za sledeću sezonu

Pandemija korona virusa govoto potpuno je uništila nastupajuću turističku sezonu u većini država širom sveta, pa su turistički operateri počeli da nude aranžmane za 2021. godinu. A ponude su znatno jeftinije.

U svetu vlada rasprava da li bi ovogodišnja sezona mogla da se spasi ako bi počela na jesen, ali je izglednije da će turizam biti aktiniji tek 2021. godine, piše britanski “Sun”. Međutim, turistički radnici su već izbacili ponude za sledeće leto.

Tako britanski TUI i Easyjet Holidays nude povoljne aranžmane za narednu godinu, počevši od maja, a rezervacije su moguće do sledećeg septembra. Operateri nude mogućnost vraćanja novca u slučaju otkazivanja putovanja.

Neke agencije nude mogućnost plaćanja aranžmana samo četiri nedelje pre putovanja, dok su se druge odrekle naknade za promenu letova. Postoji i mogućnost uplate minimalnih depozita za rezervaciju odmora. Agencije za krstarenja nude popuste i do 400 funti.

Pojedini stručnjaci savetuju da se rezervišu odmori od septembra 2020. pa nadalje, ukazujući da se pažnja usmeri na pakete zaštićene ATOL koji obezbeđuju povraćaj uplaćenog novca u slučaju otkazivanja zbog korona virusa. S druge strane stižu saveti da se već rezervisani odmoru još uvek ne otkazuju.

  • Brana

    7.5.2020 #1 Author

    Lično mislim da treba sačekati kako će se stvari odvijati,pa shodno tome odlučiti,da li putovati ili ne.

    Odgovori

  • zorica s.

    12.5.2020 #2 Author

    Jos uvek je rano,verujem da ce biti mora.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...