Velika potražnja za vetroturbinama u Evropi i šire

Nordex sa 27 odsto većim porudžbinama u prvoj polovini godine

Vesti

16.7.2024 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nordex sa 27 odsto većim porudžbinama u prvoj polovini godine Nordex sa 27 odsto većim porudžbinama u prvoj polovini godine
Nemački proizvođač vetroturbina Nordex obezbedio je 3.357 megavata (MW) porudžbina u prvoj polovini godine, što je povećanje od 27 odsto u odnosu na prethodnu... Nordex sa 27 odsto većim porudžbinama u prvoj polovini godine

Nemački proizvođač vetroturbina Nordex obezbedio je 3.357 megavata (MW) porudžbina u prvoj polovini godine, što je povećanje od 27 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Nalozi su iz segmenta Projekti grupe i isključuju uslužne operacije, piše Seebiz.

Prosečna prodajna cena u evrima po megavatu i dalje je na stabilnom nivou od 0,89 miliona evra/MW u prvoj polovini ove godine u odnosu na prošlu godinu.

Hoze Luis Blanko (Jose Luis Blanco), izvršni direktor Nordex grupe, rekao je da postoji „snažna potražnja“ za turbinama N163, kako u Evropi, tako i širom sveta, što je navelo kompaniju da „ponovo potvrdi poverenje u planove za prijem porudžbina do kraja ove godine“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.