NOVA FINANSIJSKA POMOĆ ZA TURISTIČKE AGENCIJE, HOTELIJERE I UGOSTITELJE Još jedna minimalna zarada od države

IzdvajamoSrbijaVesti

4.12.2020 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

NOVA FINANSIJSKA POMOĆ ZA TURISTIČKE AGENCIJE, HOTELIJERE I UGOSTITELJE Još jedna minimalna zarada od države NOVA FINANSIJSKA POMOĆ ZA TURISTIČKE AGENCIJE, HOTELIJERE I UGOSTITELJE Još jedna minimalna zarada od države
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu za RTS da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, od države, kao finansijsku pomoć, dobiti po... NOVA FINANSIJSKA POMOĆ ZA TURISTIČKE AGENCIJE, HOTELIJERE I UGOSTITELJE Još jedna minimalna zarada od države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu za RTS da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, od države, kao finansijsku pomoć, dobiti po jednu minimalnu zaradu. On je rekao da će to biti brza isplata za 72.500 ljudi, i najavio da će ta isplata biti realizovana u narednih 10 dana.

„Moramo da nađemo način da tokom januara još nekako pomognemo privatnom sektoru. Više sam za to da idemo sa jednokratnim davanjima, makar ona bila mala. Za sledeću godinu predviđamo stopu rasta od najmanje šest odsto“, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je takođe najavio da će svim penzionerima 17. ili 18. decembra biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći.

Prema njegovim rečima, ovu pomoć će dobiti ukupno milion i 720 hiljada penzionera, za šta je država izdvojila 75 miliona evra. On je dodao da svi penzioneri od januara mogu da očekuju i linearni rast primanja za po 5,9 odsto. „Prosečna penzija nakon ovog povećanja biće 29.500 dinara i to će mmnogo značiti poljoprovednim penzionerima“, rekao je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...