NOVE MERE U SLOVENIJI Dezinfekcija zgrada dva puta dnevno

EURegionVesti

29.3.2020 14:14 Autor: Vladimir Jokanović 1

NOVE MERE U SLOVENIJI Dezinfekcija zgrada dva puta dnevno NOVE MERE U SLOVENIJI Dezinfekcija zgrada dva puta dnevno
Vlada Sovenije produžila je na vanrednoj sednici u subotu 28. marta važeću zabranu ulaska u zemlju, uvodeći istovrmeno niz novih mera u pokušaju sprečavanja... NOVE MERE U SLOVENIJI Dezinfekcija zgrada dva puta dnevno

Vlada Sovenije produžila je na vanrednoj sednici u subotu 28. marta važeću zabranu ulaska u zemlju, uvodeći istovrmeno niz novih mera u pokušaju sprečavanja širenja epidemije korona virusa. Vlada Slovenije usvojila i zakonski paket za pomoć privredi i stanovništvu, vredan oko tri milijarde evra.

Zgrade i drugi objekti sa više stanova moraće da se dezinfikuju barem dva puta dnevno, a naročito kvake na ulaznim vratima, gelenderi i dugmad za pozivanje liftova u kojim će od sada moći da se vozi samo po jedna osoba, prenela je Hina.

Novom merom, koje će stupiti na snagu u ponedeljak, određeno je da se od osam do 10 sati pre podne, u prodavnicama snabdevaju samo penzioneri, trudnice i osobe sa invaliditetom.

Uredba o zabrani ulaska u Sloveniju putnika iz država izvan Evropske unije, produžena je za još dve nedelje, a mediji navode da bi uskoro mogla biti uvedena i mera zabrane napuštanja opštine prebivališta, kako bi se smanjilo kretanje.  

U Sloveniji je registrovano 684 slučaja zaraze, a od korona virusa podleglo je devet osoba. Od devet žrtava, osmoro preminulih je iz domova za stara lica, u kojima su zaražene ukopno 83 stare osobe i 32 zaposlenih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...