NOVI ARANŽMAN CRNE GORE SA SVETSKOM BANKOM Ispunjeni uslovi za kredite za razvoj te zemlje

BankeNovacRegionVesti

22.10.2020 09:13 Autor: Julijana Vincan 1

NOVI ARANŽMAN CRNE GORE SA SVETSKOM BANKOM Ispunjeni uslovi za kredite za razvoj te zemlje NOVI ARANŽMAN CRNE GORE SA SVETSKOM BANKOM Ispunjeni uslovi za kredite za razvoj te zemlje
Crna Gora ispunila je sve uslove za odobrenje direktne kreditne linije za podršku razvojnoj politici te zemlje, a zaključivanje tog aranžmana sa Svetskom bankom... NOVI ARANŽMAN CRNE GORE SA SVETSKOM BANKOM Ispunjeni uslovi za kredite za razvoj te zemlje

Crna Gora ispunila je sve uslove za odobrenje direktne kreditne linije za podršku razvojnoj politici te zemlje, a zaključivanje tog aranžmana sa Svetskom bankom (SB) očekuje se u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MFCG) i Centralne banke Crne Gore (CBCG).

„Obezbeđivanje izvora finansiranja za mikrofinansijske institucije u Crnoj Gori doprinelo bi snižavanju kamatnih stopa koje nude mikrofinansijske institucije u zemlji, a koje trenutno predstavljaju veliko opterećenje za njihove klijente“, naveo je na sastanku sa predstavnicima Svetske banke guverner CBCG, Radoje Žugić.

World Bank
Foto: Wikipedia.org

Dogovoren je nastavak komunikacije po ovom pitanju, objavile su MFCG i CBCG, kako bi se sagledala mogućnost da ova korporacija podrži mikrofinansijski sektor u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...